Jaap van Duijn scoort de 1-0. | Foto: Piet van Kampen
Jaap van Duijn scoort de 1-0. | Foto: Piet van Kampen Foto: Cor de Mooy

Rijnvogels 2 bekert verder over de rug van V.v. Noordwijk

voetbal n Zoals de zwarte rubbergruiskorrels – wellicht ten onrechte – omstreden zijn, zo zou Noordwijk 2 de nederlaag als omstreden kunnen voelen. Niet op basis van omstreden beslissingen of doelpunten – scheidsrechter Sinke floot een prima pot – maar vanwege het feit dat zij zelf een overtal aan kansen niet wisten te verzilveren, daar waar het rendement bij de Vogels bij een minder aantal kansen beduidend hoger lag. Jaap van Duijn had er met twee fraaie treffers een groot aandeel in.

In het eerste bedrijf waren de bezoekers beter en de licht bovenliggende partij. Maar zij sprongen slordig met de mogelijkheden om of vonden doelman Gert Jan Vlieland als een hinderlijke lig-in-de-weg. Hij hield, samen met zijn verdedigende kompanen voor hem, de nul vast tot aan de thee. Aan de overzijde had collega Aron Wijsman nauwelijks verontrustend werk te doen gehad. Een eerste helft die van de Vogelzijde weinig hartverwarmende momenten kende. Dat de rust met de bekende brilstand werd bereikt was derhalve mooi mee genomen.

Na de pauze werd het van de zijde van de thuisclub allemaal wat levendiger, maar het was Noordwijk dat aanvankelijk toch het meeste balbezit opeiste en gevaarlijk bleef. Misschien tegen de verhouding in, maar het waren toch de Vogels die de leiding namen. Een loepzuivere voorzet van Stef Onderwater werd door Jaap van Duijn op de juiste waarde ingeschat en hij rondde bekwaam af, 1-0. Het leek bij de thuisclub iets los gemaakt te hebben want het ging beter lopen en de balans op de groene (kunst)mat kwam in evenwicht. Het duel werd er in ieder geval aantrekkelijker op. De verdubbeling van de marge kwam zomaar uit de lucht vallen. Een verre uittrap van Gert Jan Vlieland werd door de wit-rode defensie verkeerd in geschat, maar niet door Jaap van Duijn. Na een stuit lobde hij de knikker over Aron Wijsman heen in de verre hoek. Geen shirt uit dit keer, maar inwendig genietend van deze bijzonder fraaie treffer, 2-0.

Met een subtiel passje stelde Jaap Thijs van Kruistum in staat om een kwartier voor het scheiden van de markt aan alle onzekerheid een einde te maken, maar Thijs stuitte op de Noordwijkse sluitpost. Toen kort daarop Emiel Wendt na een rommelige situatie de spanning terug bracht zou het nog wel eens een moeilijke slotfase voor de Vogels kunnen worden. Het billen knijpen duurde slechts enkele minuten. Sander van der Gugten was de reddende engel op de doellijn bij een hachelijke situatie, waarna Romano van der Stoep aan de basis van een aanval stond waaruit Leon Houwer de bevrijdende 3-1 scoorde. Toen was het kat in het in Kattukse bakkie, 3-1.


Tafeltennismiddag voor kinderen met autisme bij TTV Rijnsoever

Tafeltennis n Maandag 17 oktober waren kinderen met autisme te gast bij de tafeltennisvereniging. Deze middag werd op verzoek van Welzijnskwartier en in overleg met Autisamen georganiseerd.

Er kwamen 14 kinderen in de leeftijd van 7 tot 15 jaar vergezeld door evenveel (groot) ouders naar de tafeltenniszaal op sportpark de Krom. Het Welzijnskwartier met 3 man en de tafeltennisvereniging met 4 man zorgden voor de begeleiding. Begonnen werd met enkele oefeningen om het balgevoel te krijgen. Opdracht was om via de verschillende oefeningen de bal gecontroleerd te raken: niet te hard, niet te zacht en foutloos. Deze zogenaamde hand-oog-coördinatie vormt een belangrijke basis voor het tafeltennisspel. Hand, batje, ogen en balletje moeten zoveel mogelijk op elkaar afgestemd worden. Vervolgens werd de groep in tweeën gesplitst.

Groep 1 ging wedstrijdjes spelen en groep 2 ging tafeltennissen zonder wedstrijdelement. Als slot werd het bekende rondje om de tafel gespeeld. Na afloop kregen de kinderen limonade. Na een afsluiting van de middag door Jeffrey Drost van het Welzijnskwartier lag er voor allen een speciale G-tafeltennis balpen klaar en voor de belangstellenden was er informatie over de vereniging en over de nieuwe groep G-tafeltennis voor mensen met een psychische beperking.

Veertien jongeren met autisme konden kennismaken met tafeltennis. | Foto: PR