Keurslager Owel wist twee bekers in de wacht te slepen. V.l.n.r.: Jeffrey, Bob, Robin en Sabrina. | Foto: Piet van Kampen
Keurslager Owel wist twee bekers in de wacht te slepen. V.l.n.r.: Jeffrey, Bob, Robin en Sabrina. | Foto: Piet van Kampen Foto: Piet van Kampen

Producten van Keurslager Owel zijn met goud bekroond

Goud n Dat topkwaliteit beloond en bekroond wordt werd nog eens duidelijk tijdens de jaarlijkse keuring in het Foodcentre in Amsterdam. Uit het hele land waren maar liefst 1.100 producten ingezonden waaruit een deskundige jury het beste van het beste selecteerde.


Door Piet van Kampen

Robin Owel had in vijf categorieën producten ingezonden. Leverworst, grillworst, maaltijden en soepen in twee categorieën. In alle categorieën werd goud behaald. De erwtensoep stak er boven uit. De maaltijden werden zelfs twee keer bekroond als goud met een ster; voor de voortreffelijke andijviestamppot en de pasta di pesto. Deze laatst verrukkelijke pastamaaltijd werd zelfs landelijke winnaar. Een prestatie om trots op te zijn. Geen wonder dat er een vorm van blijheid heerst in het slagersbedrijf. Dat mag ook wel als je tot de allerbesten van Nederland behoort.

Van vader op zoon

Enkele jaren geleden viel het bedrijf ook al in de hoofdprijzen. Destijds leverde vader Bob de producten aan. Nu was het dus zoon Robin die op 11 oktober met trots de grote beker uit handen van de directeur van de VAS (Vereniging Amsterdamse Slagers) die het jaarlijkse evenement organiseerde in ontvangst mocht nemen. Robin ging zelfs met twee bekers naar huis, want hij werd uitgeroepen tot de beste leerling van de SVO (Slagers Vak Opleiding). Owel is een echt slagersgezin, want dochter Sabrina en Jeffrey maken ook deel uit van het team dat dagelijks vele tevreden klanten bedient. Op de smakelijk en rijk gesorteerde toonbank van de winkel in de Hoornespassage staan de twee bekers te pronken. De klanten mogen het weten dat zij bij een topper op het vakgebied hun inkopen doen.

Maaltijdservice

Slagerij Owel is actief met maaltijdservice aan huis of bij instellingen. Op maandag en donderdag worden de maaltijden tussen 16.30 en 18.30 uur bezorgd. De consument kan rekenen op een vers bereid product. Wel is het zo dat er minimaal drie maaltijd moeten worden besteld om ze geheel gratis te laten bezorgen. De service van een bekroond bedrijf.