Mega Bootcamp houdt op 27 oktober de 'Mega Bootcamp 100% voor het goede doel!'. | Foto: PR
Mega Bootcamp houdt op 27 oktober de 'Mega Bootcamp 100% voor het goede doel!'. | Foto: PR Foto: PR

Trainen voor het goede doel

bootcamp n Leven met suikerziekte is niet zo eenvoudig. Als diabetespatiënt moet je voortdurend rekening houden met wat je doet, wat je kan eten en wat je waarden zijn. De 25-jarige Roos Guijt heeft diabetes, maar gaat volgende maand toch de uitdaging aan om de marathon van New York te lopen.

Haar doel is evenveel aan sponsorgeld voor de Bas van de Goor Foundation op te halen als de afstand die zij loopt: € 4.219,50 dus! De Bas van de Goor Foundation ondersteunt sporters met diabetes op verschillende manieren. Roos betaalt de reis naar New York en het verblijf daar zelf. Mega Bootcamp wil Roos helpen haar sponsordoel te halen en houdt daarom op donderdagavond 27 oktober de 'Mega Bootcamp 100% voor het goede doel!'. Iedereen is welkom, van recreatief tot uitdagend niveau. Hoeveel je bijdraagt is aan jou, maar het minimumbedrag is € 10,-. De bootcamp bestaat uit een circuittraining met verschillende trainers van lokale sportbedrijven. Kom dus trainen voor het goede doel!

De bootcamp wordt gehouden bij Atletiekvereniging Rijnsoever, aan de Olympiaweg 2. De aanvangstijd is 19.15 uur. Aanmelden voor de open bootcamp kan op www.megabootcamp.nl. Wacht niet te lang, want vol is vol!

Meer informatie over de Bas van de Goor Foundation is te vinden op de www.bvdgf.org.


Wintertijd Challenge

spieren n Op zaterdag 29 oktober wordt voor de derde keer de Wintertijd Challenge georganiseerd in zwembad Aquamar. Deze challenge heeft het doel symbolisch tijd te winnen voor kinderen met een spierziekte. Omdat men in de nacht van 29 op 30 oktober een uur extra krijgt vanwege de wintertijd, nodigt zwembad Aquamar iedereen uit om dit uur te op sportieve wijze in te vullen en gezamenlijk in beweging te komen voor kinderen met SMA, Duchenne, FSHD en andere spierziektes.

Drijfveren en ambassadeurs van de Wintertijd Challenge zijn de Katwijkse Jay (11) en Wesley (6) van Iterson. Enkele jaren geleden is duidelijk geworden dat Jay en Wesley lijden aan Syndromale Limb Girdle Spierdystrofie, een spierziekte die hun mogelijkheid tot sporten, spelen en zwemmen aanzienlijk beperkt. Activiteiten en bezigheden die voor andere kinderen heel normaal zijn, zijn voor Jay en Wesley elke dag een uitdaging. Jay en Wesley zijn tijdens de challenge aanwezig om alle deelnemers eraan herinneren waar zij zich voor inzetten.

De Wintertijd Challenge zal plaatsvinden op zaterdag 29 oktober van 07.00 uur tot 08.00 uur. Deelnemers kunnen gedurende dit uur, voor een deelnamebedrag van (minimaal) € 5,00, baantjes zwemmen in het 50-meter sportbad. Inschrijven is niet nodig. Na afloop van het zwemmen ontvangen alle deelnemers, als beloning voor de sportieve inzet, een gratis zwemmersontbijt. De opbrengst van de Wintertijd Challenge wordt volledig toegekend aan Stichting Spieren voor Spieren.

Wilt u meer weten over de Wintertijd Challenge? Kijk dan op onze website www.sportbedrijfkatwijk of op www.wintertijdchallenge.nl en bezoek ons profiel.


Workshop voor de sportvereniging

sportief n Welzijnskwartier organiseert op maandag 21 november in Huize Callao, een bijeenkomst om 'Positief Coachen' in de praktijk toe te gaan passen .

Sporten is leuk en levert prachtige momenten op. Maar soms slaan de mooie emoties die bij de sport horen om in ongewenst of zelfs grensoverschrijdend gedrag. Sporters gedragen zich agressief, ouders zijn te fanatiek of in de omgeving van de vereniging is het een rommeltje. Het seizoen is al weer een paar maanden aan de gang en wat is nou leuker om samen te kijken en te praten hoe we de aandacht voor het veilige sportklimaat kunnen vasthouden. Hoe staan we als ouder, supporter en trainer langs de zijlijn? Genieten van het spel en belangrijker nog presteren de kinderen met plezier zonder agressie en met mensen aan de kant die volop positieve aandacht geven.

Bent u ouder, trainer, begeleider of bestuurder en kiest u voor een positieve benadering van de jeugd? Laat u inspireren om positief met onze sportjeugd om te gaan en schrijf u in voor 11 november in via www.welzijnskwartier.nl of mail naar sport@welzijnskwartier.nl .