Een mooie double-double voor Koen Grimbergen. | Foto: Wim Kulk
Een mooie double-double voor Koen Grimbergen. | Foto: Wim Kulk Foto: Cor de Mooy

Grasshoppers Heren 1 wint van Groene Uilen

Basketbal n Op zaterdag 8 oktober stonden de twee koplopers in de Promotiedivisie tegenover elkaar. Solar-systemen Grasshoppers Heren 1 speelde in Groningen tegen Groene Uilen, de kampioen van seizoen 2014-2015. De Groningse studentenploeg speelt met een aantal ex-Gasterra Flames 1 spelers uit de Eredivisie en had tot nu toe ook alle wedstrijden gewonnen. Een heuse topper vroeg in het seizoen.

De mannen uit Katwijk waren gedreven om goed te starten. De sprongbal werd gewonnen en na een lange aanval werd de score door Joey Schelvis geopend 0-3. Groene Uilen maakt de eerste score vanaf de vrije worplijn. De Katwijkers pakte 3 steals op rij door door Jesper Jobse, Sjoerd van Vilsteren en Jaco van Rhijn en werden goed afgerond 2-8. Na een time out van de thuisploeg gingen de scores daar wel vallen, vooral via hun langer center. De stand na einde van het eerste kwart werd op het scorebord van 9-12 naar 16-12 omgedraaid in het voordeel van de thuisploeg.

In het tweede kwart startte Jake Prins met een mooie inside score. De studentenploeg nam goede schoten en beide teams gingen gelijk op 20-20. Via een goede verdediging met fastbreak score van Koen Grimbergen, mooie assists van Joey Schelvis en Sjoerd van Vilsteren, Jesper Jobse en een driepuntscore van Sjors Bootsman, zette de mannen van Solar-systemen Grashoppers de ruststand op 33-34.

Na de rust nemen de Katwijkers via een aanvallende rebound van Wouter Breel, Jesper Jobse Jaco van Rhijn via een mooie assist van Joey Schelvis een kleine voorsprong 35-41. De thuisploeg blijft de basket vinden via inside moves. Via goed uitgespeelde aanvallen nemen de Katwijkers een voorsprong door driepunt scores van Jesper Jobse en Joey Schelvis. Daarmee is er een gaatje geslagen na kwart 3: 46-54.

In vierde kwart nemen Koen Grimbergen, Jesper Jobse, Tim de Jong en Jake Prins de ploeg op sleeptouw en bouwen aan een 12 punten voorsprong, die niet meer uit handen werd gegeven. Eindstand mede door goed verdedigend werk: 60-74. Een belangrijke overwinning door goed teamspel tegen een directe concurrent.

Na deze wedstrijd gingen zondagochtend Jesper Jobse en Sjoerd van Vilsteren met het Nederlands team naar het WK 3x3 in China. In het gezelschap van Sonja Kuijt van Grasshoppers die voor het vrouwenteam is geselecteerd.