In de bibliotheek kan men ook terecht voor internetcursussen.| Foto: PR
In de bibliotheek kan men ook terecht voor internetcursussen.| Foto: PR Foto: Cor de Mooy

Cursus 'Klik & Tik, het internet op voor starters

cursus n Internet is niet meer weg te denken uit deze tijd. Toch is het gebruik van internet niet voor iedereen een een-tweetje, evenmin als e-mailen. En dat is jammer, want wie niet over digitale vaardigheden beschikt, heeft de kans buiten spel te komen staan. Hoe kun je nu bijblijven en zorgen dat je zelf op een eenvoudige manier de eerste stapjes leert zetten met mailen en internet gebruiken?

Bibliotheek Katwijk biedt, speciaal voor starters, de cursus 'Klik & Tik, het internet op' aan. Klik & Tik is een makkelijk en toegankelijk oefenprogramma (www.klikentik.nl) waarmee beginners kunnen leren e-mailen en op het internet werken. In deze Klik & Tik-cursus, die eind oktober begint, kunnen deelnemers werken op een computer of een tablet.

Deze laagdrempelige cursus wordt in oktober/november op drie donderdagochtenden gegeven in Bibliotheek Hoornes/Rijnsoever aan de Hoorneslaan. Dit gebeurt in een prettige sfeer en de deelnemers worden begeleid door twee geduldige en ervaren cursusleiders. Er kunnen maximaal acht deelnemers geplaatst worden.

De data van de drie donderdagochtenden waarop de cursus 'Klik & Tik, het internet op met computer of tablet' wordt gegeven: donderdag 27 oktober van 9.30 tot 12.00 uur; donderdag 3 november van 9.30 tot 12.00 uur; donderdag 10 november van 9.30 tot 12.00 uur.

De kosten voor de cursus Klik & Tik (voor drie ochtenden) bedragen: € 25,- voor leden van Bibliotheek Katwijk en € 30,- voor niet-leden. Voor meer informatie over deze cursus kan men terecht bij de cursusleiders van de bibliotheek, Monique Kromhout of Vera van Duijn, tel. 4021983.

Aanmelden kan vanaf nu via de balies van de bibliotheekvestigingen in Katwijk, Rijnsburg en Valkenburg of via www.bibliotheekkatwijk.nl Ga naar de Kaartverkoop, kies de activiteit van uw keuze, betaal met iDEAL en print toegangskaart(en).