Bij wethouder Klaas Jan van der Bent schoven veel inwoners aan met vragen en ideeën. | Foto en tekst: Piet van Kampen
Bij wethouder Klaas Jan van der Bent schoven veel inwoners aan met vragen en ideeën. | Foto en tekst: Piet van Kampen Foto: Cor de Mooy

College doet rondje Katwijk aan den Rijn

wijkschouw n De 2-jaarlijkse up-date van B&W was op sommige punten een kwestie van 'oude wijn in nieuwe zakken'. Zoals bijvoorbeeld het verkeersprobleem in de drukke Rijnstraat. Het was vorige week dinsdag volle bak in De Roskam waar burgers hun zegje konden zeggen, klachten kenbaar maken en wensen op tafel legden.

De opmerking van een bejaarde dame richting interim burgemeester Frank Koen zorgde voor de nodige hilariteit. 'Ik heb gehoord dat u een aardige man bent'. Leuk maar niet ter zake doende. Er spelen andere zaken in het Rijndorp.

Aan de tafel van wethouder Klaas Jan van der Bent was het 'verkeersdrukte'. Hoe gaat hij de problemen in de te drukke Rijnstraat te lijf en hoe wordt de geluidsoverlast van de N 206 voor de bewoners van de Baron Van Wassenaarlaan opgelost? Veel huiswerk voor de wethouder die beloofde aan oplossingen te zullen blijven werken. Omdat de gewenste ondertunneling nog steeds een utopie is zal er naar tijdelijke oplossingen moeten worden gezocht. En de Rijnstraat dan? 'Eerst proberen de verkeersstroom terug te dringen maar het is vrij complex. Een 30 kilometerzone of verkeersdrempels doet het verkeer alleen maar opstropen' aldus Van der Bent.


Katwijkerbroek

Dat de 60 flexwoningen voor Poolse immigranten er komen staat vast. Of de beoogde overdekte speelhal in de voormalige kistenfabriek van Guldemond er komt hangt af van de nog lopende bezwaarprocedure. Een beetje leven daar in de brouwerij zou op zich misschien geen kwaad kunnen. Aan de orde kwamen ook de wensen omtrent een duidelijk beleid over het aanleveren van huishoudelijk afval. Gerard Mostert: 'Wij bekijken per woongebied wat voor de toekomst de beste oplossing is'.


Ideeën

Een burgerinitiatief om van de Overrijn een mooie wandelpromenade te maken. Een buurtkamer in de Otto Baronschool in de Molenwijk om ouders en kinderen met achterstallig taalonderhoud bij elkaar te brengen. Ruud (11) en Robin (13) uitten de wens bij wethouder Jacco Knape voor een skatebaan. Hun suggestie: 'Op het grasveld bij de Zanderij'.