Afbeelding
Foto: Cor de Mooy

Jarige brandweer opent de deuren

brandweer n Zaterdag 17 september staan de deuren open van de brandweerkazerne van Katwijk. Tussen 11.00 en 15.00 uur laat de brandweer graag zien wat er allemaal in de kazerne gebeurt en met welk materiaal er gewerkt wordt. Een mooie gelegenheid om achter de schermen van de brandweer te kijken.

Vanwege het 125-jarig bestaan van de brandweer in Katwijk zijn er gedurende het jaar diverse activiteiten georganiseerd. Tijdens de open dag is er gelegenheid om alle brandweervoertuigen van binnen en buiten te bekijken en om door de kazerne te lopen. Daarnaast verzorgt de brandweer diverse demonstraties.

Wat zeker bekeken moet worden tijdens de open dag is de tentoonstelling van alle inzendingen van de scholenopdracht. Een mooi moment voor alle papa's, mama's, broers en zussen, en nog meer familie en vrienden om het creatieve werk van de scholieren te bekijken.

De Katwijkse brandweer is op zoek naar nieuwe vrijwilligers! Tijdens de open dag kunnen geïnteresseerde zich melden bij de wervingsstand waar alles verteld kan worden over het werk bij de brandweer.

Meer informatie is te vinden op www.125jaarbrandweerkatwijk.nl


Warme mantel

mantelzorg n Op woensdag 21 september houdt het Welzijnskwartier mantelzorgondersteuning in nau-we samenwerking met Woonzorgcentrum De Wilbert de warme mantel XL.

Een middag van ontmoeten, informatie en ontspanning voor mantelzorgers in de gemeente Katwijk. De middag wordt gehouden in de Serre van De Wilbert, Overrijn 7. Inloop vanaf 13.30 uur. Men wordt ontvangen met koffie of thee en een gastspreker. Vanaf 14.30 uur kan men deelnemen aan workshops met een ontspannen of een informatief onderwerp. De bijeenkomst eindigt rond 15.45 uur met een drankje en een hapje. Aanmelden is verplicht en de toegang is gratis.
Mantelzorgers zorgen voor een naaste, meer dan 8 uur per week en langer dan drie maanden. Welzijnskwartier mantelzorgondersteuning wil voorkomen dat mantelzorgers overbelast raken en helpen hen een handje op weg om de zorg vol te kunnen blijven houden.

Inschrijven voor de warme mantel XL kan tot maandag 19 september door te bellen naar de frontoffice van het Welzijnskwartier, tel. 4033323 of via www.welzijnskwartier.nl/activiteiten of langskomen bij Huize Callao, Callaoweg 1.