Het jaarlijkse golftoernooi van de Katwijkse Lions zorgt voor een blijde lach bij diverse goede doelen. | Foto: PR
Het jaarlijkse golftoernooi van de Katwijkse Lions zorgt voor een blijde lach bij diverse goede doelen. | Foto: PR Foto: Cor de Mooy

Golfevent van Lions Katwijk brengt 30.000 euro op

golfevent n Deze week stond weer in het teken van het inmiddels traditionele golfevent van Lionsclub Katwijk. Op het golfterrein Rozenstein in Wassenaar vond het wederom rijk gesponsorde golfevent plaats met maar liefst 120 golfers.

Het thema van dit golfevent was 'Lokaal, gezond, groen'. De opbrengst van het golfevent komt ten goede aan lokaal georiƫnteerde instellingen waarvan de Lionsclub meent dat zij een steuntje in de rug meer dan waard zijn. Dit jaar gaat een belangrijk deel van de opbrengst gaat naar de Vereniging HCHWA-D, oftewel de Katwijkse Ziekte.

Door sponsoring, Golfclub Rozenstein stelt o.a. het golfterrein gratis ter beschikking, maar ook het inschrijfgeld van de voornamelijk door bedrijven ingeschreven flights en andere sponsoren, zorgen ervoor dat de het event nauwelijks kosten kent en de opbrengst bijna in zijn geheel voor de goede doelen bestemd kan worden.

Evenals het vorig jaar werd door Lionsclub Katwijk samengewerkt met de Lionsclubs Duin uit Wassenaar en Lionsclub Vlietlanden uit Voorschoten, die hun eigen goede doel bestemmingen hebben.

Lionsclub Wassenaar Duin schenkt de opbrengst grotendeels aan Stichting Leergeld Wassenaar. Deze stichting biedt kinderen kansen om te kunnen deelnemen aan binnen- en buitenschoolse activiteiten, waarvoor de ouders geen financiƫle middelen hebben.
Lionsclub Voorschoten Vlietranden schenkt de opbrengst aan Stichting HUVO in Voorburg. Deze stichting stuurt vrijwilligers aan om huisdieren van ouderen te verzorgen en organiseert aaiprojecten in verpleeg- en verzorgingstehuizen.