In het Katwijks Museum is zaterdag een kunstbeurs voor particulieren. | Foto: PR
In het Katwijks Museum is zaterdag een kunstbeurs voor particulieren. | Foto: PR Foto: Cor de Mooy

Kunstbeurs in Katwijks Museum

beurs n Tweejaarlijks organiseert het Katwijks Museum/Genootschap Oud Katwijk een particuliere kunstbeurs. Hiermee krijgen particulieren (geen handelaren) een unieke kans om schilderijen, aquarellen en tekeningen te koop aan te bieden die vóór 2000 gemaakt zijn.


Dit biedt voor anderen de mogelijkheid om een mooi kunstwerk aan te schaffen voor een aantrekkelijke prijs.
De aangeboden schilderijen moeten een zekere kwaliteit hebben. De kwaliteitsbepaling is aan de organisatie. Zo zal de organisatie bijvoorbeeld geen reproducties toelaten.
Ingebrachte werken blijven (voor eigen risico) in het museum hangen tot zaterdag 17 september 16.00 uur. Na contante betaling kan het aangekochte kunstwerk door de koper meegenomen worden.

De financiële afhandeling met de inbrengers van een kunstwerk vindt plaats direct na afloop van de beurs tussen 16.00 uur en 17.00 uur.
Het Genootschap Oud Katwijk bemiddelt tussen de particuliere verkopers en kopers. Afhankelijk van de verkoopprijs wordt na verkoop als bijdrage in de onkosten tot € 500,00 15% en boven de € 500,00 10% van de verkoopprijs bij de verkoper in rekening gebracht.
Een combinatie met een bezoek aan het museum is natuurlijk ook mogelijk. Hiervoor wordt wel de geldende entreeprijs gevraagd. Met een museumkaart is de toegang € 2,-.