Het vogelbeurs seizoen van De Kanarievogel gaat weer van start op zaterdag 17 augustus. | Foto: PR
Het vogelbeurs seizoen van De Kanarievogel gaat weer van start op zaterdag 17 augustus. | Foto: PR Foto: Cor de Mooy

'De Kanarievogel' start met nieuw seizoen vogelbeurzen

Vogels n Op zaterdag 17 september houdt vogelvereniging De Kanarievogel van 12.00 tot 15.00 uur de eerste vogelbeurs van het nieuwe seizoen in het clubgebouw van Stichting Kleindierensport Katwijk aan de Oude 's Gravendijckseweg 2a.

Inmiddels hebben de vogelbeurzen van De Kanarievogel hun vaste plekje in de kringen van vogelliefhebbers verworven. Na de gebruikelijke zomerpauze gaat in september het nieuwe beursseizoen start. Tot en met april wordt weer iedere derde zaterdag van de maand een vogelbeurs georganiseerd. De eerste staat gepland voor zaterdag 17 september.


Katwijk kent veel vogelhouders en voor hen is het broedseizoen ten einde. Sommigen hebben een gezelschapsvolière, zijn geen lid van een vogelvereniging, maar hebben dit jaar wel jonge vogels gekweekt en nu is de volière een beetje te vol geworden. Anderen zijn enthousiaste vogelfokkers en ook zij hebben een overschot aan jonge vogels. Er zullen vast ook liefhebbers zijn die bloedverversing voor hun vogelbestand willen aanschaffen.
Lid van De Kanarievogel of geen lid, op zaterdag 17 september kan iedereen terecht in het clubgebouw van De Kanarievogel aan de Oude 's Gravendijckseweg om vogels te ruilen, te verkopen, van anderen over te nemen, etc. Wil je overtollige vogels verkopen dan mogen maximaal 2 vogels in één kooi geplaatst worden. 'De Kanarievogel' stelt hiervoor gratis kooien ter beschikking.


Niets te kopen of te verkopen maar wel een vogelliefhebber, dan is een bezoekje aan de beurs zeker de moeite waard. Als was het alleen al omdat het een mooie gelegenheid is om contact te leggen met andere vogelhouders.

Voor zowel leden van de Kanarievogel als niet-leden is toegang tot en deelname aan de beurs gratis.