Villa allegonda was voor het eerst te bezichtigen en trok veel belangstelling. | Foto: Piet van Kampen
Villa allegonda was voor het eerst te bezichtigen en trok veel belangstelling. | Foto: Piet van Kampen Foto: Cor de Mooy

Record Open Monumentendag

Succes n Ruim 8000 bezoekers tijdens de Open Monumentendag. 'Geweldig, wat een opkomst' klinkt voorzitter Ben Kalshoven van het organiserende comité voldaan. 'Zoveel zijn er nog nooit geweest, het is bijna het dubbele aantal'.

Door Piet van Kampen

Dit keer werd er voor het eerst aan de huis-aan-huisbladen van Uitgeverij Verhagen een extra bijlage toegevoegd waarin het hele programma vermeld stond. 'Dit zal vast wel mee hebben gewerkt aan de grote belangstelling', is de visie van de voorzitter. 'Bovendien werkte het weer ook mee' voegt hij er direct aan toe. Waar de grootste aandacht naar uit ging? 'Dat waren de expositie in het Katwijks Museum, de historische bruiloftsstoet met klederdracht en ook het bezoek aan Villa Allegonda, het voormalige hotel Savoy. Vooraf hadden twee groepen van veertig personen zich ingeschreven voor een rondleiding maar er stond later nog een rij belangstellenden voor het pand. Die mochten alsnog naar binnen'.
In het gebouw worden verbouwingswerkzaamheden verricht en de gasten kregen uitleg over de historie en de nieuwe bestemming. Het was voor de eerste keer dat dit markante pand op de lijst stond. Het werd dus een succes.