Frans en Martha Korndorffer-de Groot vierden hun diamanten bruiloft. | Foto: Piet van Kampen
Frans en Martha Korndorffer-de Groot vierden hun diamanten bruiloft. | Foto: Piet van Kampen Foto: Cor de Mooy

Frans en Martha Korndorffer vieren diamanten huwelijk

Huwelijksjubileum n Toen Frans (88) en Martha (86) elkaar voor het eerst zagen konden geen van beiden vermoeden dat er ooit een verbintenis tussen hen zou ontstaan. Als 6- en 4 jarige dreumesen komt dit niet in je op. Toch zouden zij jaren later op 6 september 1956 elkaar de ringen omschuiven.

Door Piet van Kampen

De in Rotterdam geboren Martha vierde met hun gezin vakantie in Katwijk en logeerde bij een tante van Frans waar zij elkaar als kids voor het eerst zagen. Jaren later toen de geboren Katwijker aan de Economische Hogeschool in Rotterdam bedrijfseconomie ging studeren bracht hij een bezoek aan de inmiddels bekende familie.

'Het was toen nog kalverliefde' bekent het paar maar na negen jaar verkering kwam toch de grote dag waarop hun liefde werd bezegeld. Uit hun huwelijk zagen vijf zonen het levenslicht. Gien mááides op z'n Kattuks gezegd. 'Die kwamen later vanzelf wel', glimlacht de beminnelijke diamanten bruid. Het paar werd verrijkt met 10 kleinkinderen en 4 achterkleinkinderen.


Boulevard

Na een korte periode bij de ouders van Frans te hebben ingewoond was hun huis aan de Boulevard klaar. Hun hele leven lang wonen zij er nu al. 'Elke dag is anders met mooie wolkenluchten en de zonsondergang' heeft het paar ervaren 'maar het is zo gewoon geworden' weet Martha inmiddels. Martha die de zonen opvoedde als manlief als kostwinner bij Burroughs – een bedrijf in elektronica en later bij Praehep - de kost verdiende.

Daarnaast vond Frans tijd om zijn diensten als diaken bij de Nederlands Hervormde Kerk, het schoolbestuur van het Pieter Groen College en als voorzitter van de stichting Huize Salem aan te bieden. Moeder de vrouw vond haar verpozing in handwerken, lezen, oppassen bij de kleinkinderen en was jarenlang vrijwilligster bij het Rode Kruis.


Gezegend

'Ons huwelijksleven is gezegend', stelt Frans onomwonden. Met het uitzicht op zee en de terugblik op het verleden. Het verleden waarin hij samen met Martha leuke vakanties op Terschelling, in Duitsland, Frankrijk en Engeland doorbracht. Ook een weekje Rome staat nog duidelijk op het netvlies.

De huwelijksmijlpaal werd in eerste instantie in hotel Noordzee gevierd maar er wacht het paar nog een verrassing. 'We zullen wel zien wat het wordt', blikt de bruidegom verwachtingsvol vooruit.