De Stichting Historie Vliegveld Valkenburg zet zaterdag voor het eerst de deuren voor het publiek open. | Foto: PR
De Stichting Historie Vliegveld Valkenburg zet zaterdag voor het eerst de deuren voor het publiek open. | Foto: PR Foto: Cor de Mooy

Vliegkampmuseum open op Nationale Monumentendag

Vliegveld n Het bestuur van de Stichting Historie Vliegveld Valkenburg opent op zaterdag 10 september, Nationale Monumentendag, voor het eerst haar deuren in het tijdelijke onderkomen op het voormalig Marinevliegkamp Valkenburg.

De leden van het bestuur informeren bezoekers graag over de geschiedenis en het verzamelde culturele erfgoed van het vliegveld. Gelegenheid om weer eens lekker over het vliegveld te fietsen of te wandelen. Voor de inwendige mens is er tussen 11.00 en 15.00 uur een kraampje aanwezig.

Wie de stichting een warm hart toedraagt, kan donateur worden van de Stichting Historie Vliegveld Valkenburg voor € 10,- per jaar. Zo ondersteunt men het informatie/bezoekerscentrum over de rijke geschiedenis van Vliegveld Valkenburg.

Wie thuis nog foto's, goederen of andere memorabilia heeft en deze aan de stichting wil doneren, zou deze mee kunnen nemen. Het bestuur zou dit zeer op prijs stellen!


Culturele Dag in het Katwijks Museum

Kunstzinnig n Het Katwijks Museum zet, zoals gebruikelijk de laatste jaren, de deuren wijd open voor de viering van de dertiende Culturele Dag Katwijk op zaterdag 10 september.

Zo'n 25 plaatselijke en regionale kunstenaars uit verschillende disciplines zullen hun talenten tonen.

Ook dit jaar wordt de Culturele Dag gecombineerd met het nationale monumentenweekeinde. Van 11.00 tot 16.00 uur kan men gratis binnenlopen in het Katwijks Museum om weer te genieten van het werk van de exposanten, dit alles omlijst met muziek van de leerlingen van de Katwijkse Muziekschool.

Het museum stelt haar bijzondere zalen, ook de zolder open - en bij een stralende zon buiten en bij de ingang - om de kunstenaars hun werk te laten presenteren: van beeldhouwen tot keramiek, van schilderkunst tot glaskunst, van hoeden maken tot bodypainting.
Men is ook welkom om te luisteren naar het prachtige harpspel van 18 harpspelers van harpensemble 'Flidias'.

Voor kinderen is het tevens leerzaam om kennis te maken met de verschillende kunstvormen. Bovendien kunnen zij zich laten mooi maken met henna-versieringen en invlechten van het haar.