Afbeelding
Foto: Cor de Mooy

Zwemmend redden

krb n Vanaf woensdagavond 7 september beginnen in Zwembad Aquamar de opleidingen 'zwemmend redden', voor kinderen vanaf 6 tot 16 jaar weer.

Sinds kort wordt gewerkt met de nieuwe diplomalijn 'Jonge Redders'. Deze opleiding biedt uitdagende en speelse manieren om kinderen alle aspecten van waterveiligheid bij te brengen. De kinderen leren nog beter te zwemmen, werken aan de conditie en ontwikkelen vaardigheden die nodig zijn om zichzelf en anderen te kunnen redden. Het 'redden' doen de jonge redders in eerste instantie vanaf de kant met bijvoorbeeld een touw. Het te water gaan om te redden volgt daarna. Uiteindelijk leren de kinderen met professionele reddingsmaterialen te werken. Voor kinderen die nog geen lid zijn, is het mogelijk om twee keer proef te zwemmen.


Kijk voor meer informatie over de KRB op www.krb.nl


Nog éénmaal in gesprek met Wienen

Interview n Op 20 september zal burgemeester Wienen officieel afscheid nemen als burgemeester van de gemeente Katwijk.

In de Raadzaal van het gemeentehuis, de plek waar hij jarenlang als voorzitter van de Gemeenteraad de vergadering leidde, praat Carolien van Egmond nog eenmaal met de heer Wienen
De reden van zijn vertrek, een terugblik op de afgelopen 15 jaar en zijn toekomst in Haarlem komen in dit gesprek aan de orde.
Het gesprek is vanaf maandag 12 september te zien rond 21.15 uur en vanaf maandag 19 september om 10.30 uur en 16.30 uur. Bij RTV Katwijk.


NVVH-ochtend

Tuinen n Dinsdagmorgen 13 september is de eerste koffie-ochtend van het nieuwe seizoen.

Mevrouw Teune, oud-hortulanus van de Leidse Hortus Botanicus komt een lezing geven over de Japanse tuinen. De ochtendbijeenkomsten van Koninklijk NVVH-Vrouwennetwerk, afdeling Katwijk, zijn elke tweede en vierde dinsdag van de maand van 9.30 tot ca. 11.30 uur en worden gehouden in TRIPODIA, Hoorneslaan 155. Koffie en thee staan vanaf 9.00 uur klaar.