De Drie An Mekander blijft een spetterend evenement dat veel bekijks terkt. | Foto: Piet van Kampen
De Drie An Mekander blijft een spetterend evenement dat veel bekijks terkt. | Foto: Piet van Kampen Foto: Cor de Mooy

Volop feest in het Rijndorp

Najaarsfeesten n De traditionele Najaarsfeesten zijn inmiddels in volle gang en Kattuk Binnen bruist weer zoals vanouds.

De dorpelingen leven er naar toe en kunnen zich weer uitleven, ieder op zijn of haar manier. Of het nu actief deelnemen is aan een van de vele activiteiten, meedeinen en stampen op de opzwepende muziek van de diverse bands in de feesttent op de Oranjebrink of gezellig een biertje nemen op het plein van de Turfmarkt, het kloppend hart van Katwijk Binnen tijdens de festiviteiten.

Door Piet van Kampen

De najaarsfeesten zijn voor de Kattuk Binders een soort vanzelfsprekend bindmiddel. Mogelijk gemaakt door de onvolprezen Oranjevereniging, de talloze vrijwilligers en de vele sponsors die dit allemaal mogelijk maken. Dit jaar staan de festiviteiten in het teken van 125 jaar Brandweer Katwijk. Er kwam veel publiek op af om te zien hoe deze mannen tijdens calamiteiten vakkundig te werk gaan.


Spetterend

De ouverture was voor de band Countdown op de Turfmarkt. Gelijktijdig stroomde de feesttent op de Oranjebrink vol met liefhebbers van de variatie aan muziek van DJ Michiel die oorverdovend was. Spetterende muziek.


Spetteren was het ook op zaterdagmorgen bij de start van de 3 An Mekander mini-triatlon die met een duik in het water bij de Roskam begon. De bikkels waaronder ook dames die zich niet lieten kennen gingen er voor. Wat minder heftig maar vol passie werden er taarten in het kader van Heel Katwijk bakt. Zo kiest een ieder voor zijn of haar ding om mee te doen aan activiteiten.
De traditionele truckrun door de regio was ook weer een feest voor de deelnemers. Het blijft een uniek gebeuren. De Katwijkse band De Driftkickers stond weer garant voor een spetterend optreden. Iets rustiger ging het er aan toe bij de kinderbingo en de klaverjassers maken minder herrie in de Roskam dan een band maar het gaat er wel gezellig luidruchtig aan toe.


Het is een greep uit het programma dat de komende dagen nog veel meer te bieden heeft. www.oranjeverenigingkatwijk.nl