| Foto: Piet van Kampen
| Foto: Piet van Kampen Foto: Cor de Mooy

Leuke reacties na opening bloemenzaak

Bloemen n Het hart van Katwijk Binnen is weer sneller gaan kloppen. Tegenover De Roskam opende Marjo haar bloemenwinkel in het pand waar ooit brood werd verkocht, verf en behang te koop was en later ook sushi. De bloemenspeciaalzaak 'Bij Marjo' geeft nu weer extra kleur in het centrum van het Rijndorp.

Door Piet van Kampen

Het was haar grote wens om ooit voor zich zelf te beginnen. Marjo die haar nog relatief jonge leven lang al in het bloemenvak zit, heeft deze bewuste stap gemaakt. 'Toen ik 27 jaar geleden al in het vak terecht kwam was ik direct verkocht' licht zij haar passie voor bloemen toe.

'Ik heb alles al meegemaakt van het verkopen op diverse markten tot het werken in speciaalzaken aan toe'. Nu heeft de vrouw die een goede opleiding voor het vak heeft genoten, haar eigen knusse en sfeervolle toko.


Nagedacht

Marjo ging niet over een nacht ijs voordat zij het besluit nam om voor zich zelf te beginnen. 'Ik heb er over nagedacht maar het is nu of nooit', klinkt zij zelfbewust. De onderneemster wil met haar kwaliteiten waar maken waar zij goed in is. Geen dumppartijen van bijvoorbeeld twee bosjes tulpen voor vijf euro maar fraaie boeketten en bloemwerken leveren. Natuurlijk kan de klant er ook terecht voor een mooie bos bloemen of een kleurrijke ruiker. Toch legt Marjo de nadruk op specialisatie in haar mooie vak. Bloemwerken voor bruiloften, grote festiviteiten in zalen of voor kerkdiensten en rouwstukken, daar kan zij zich enorm in vinden en vol enthousiasme over vertellen. 'Maar de klant kan bij mij ook bloemen per stuk kopen', geeft zij aan wat de mogelijkheden 'Bij Marjo' zijn. Zoals ook het ter plaatse samenstellen van een boeket naar de wens van de consument.


Reacties

'Ik heb na de opening al heel veel leuke reacties gehad', glimlacht Marjo. Haar bloemenspeciaalzaak is dus een welkome aanvulling op de behoeften van de klant die ook de auto vrijwel voor de deur kwijt kan. Gemak dient immers de mens.


Prinses Elsa op fancy fair De Wilbert

Wilbert n De fancy fair van De Wilbert is uitgegroeid tot een niet meer weg te denken familie-evenement op de laatste zaterdag van de feestweek. Dit jaar pakt De Wilbert op 27 augustus zelfs uit met een zogenaamde 'Meet and greet' met prinses Elsa uit de Disney-film 'Frozen'.

Natuurlijk zullen alle vertrouwde elementen niet ontbreken tijdens de fancy fair, die voor de 39e keer plaatsvindt. Het enveloppenspel, de fleurige bloemenstand, het populaire Rad van Avontuur, de curiosa en natuurlijk de spiksplinternieuwe scooter van 1800 euro die bij de loterij valt te winnen.

Meer dan ooit is er voor deze editie naar vernieuwing en aanvulling gezocht. Zo is er dit jaar de verkoop van tweedehands kwaliteitskleding en meubilair, worden er bij mooi weer op de barbecue in de binnentuin de heerlijkste gerechten bereid en zijn er bij de snackchalet aardappelspiralen te halen. De ponyritjes bleken vorig jaar een dusdanig succes, dat er voor dit jaar een uitbreiding met ezels is voorzien. Het springkussen wordt mooier en groter dan ooit.

Maar het meest wordt er door de kinderen toch uitgekeken naar de komst van Prinses Elsa, die heeft toegezegd tussen ongeveer 11.00 tot 14.00 uur naar De Wilbert te komen. Je kunt haar een hand geven, een praatje maken of gezellig samen op de foto. Om helemaal in de stemming te komen, kun je je bij de nieuwe schminkstand om laten toveren tot een prinses.

In het gebouw houdt zich ook een handvol levende Pokémons zich schuil. Wie deze allemaal vindt, maakt kans op prachtige prijzen die overigens ook dit jaar weer royaal zijn geschonken door plaatselijke ondernemers.

De opbrengst komt geheel ten bate van het rijdend houden van de rolstoelbussen van De Wilbert en het organiseren van recreatieve activiteiten voor de bewoners van het verpleeghuis.
Men is op zaterdag 27 augustus van 9.00 tot 15.30 uur welkom in De Wilbert.


Gezocht LP's met muziek van toen

platen n Door een gift van de SRAW kon De Wilbert een nostalgische platenspeler worden aangeschaft. Zij willen graag meer LP's en zoeken vooral platen met muziek van toen en klassiekers.

De platen kunnen niet alleen gedraaid worden in de huiskamers, maar ook tijdens de Soos in de Buurtkamer van De Wilbert op woensdagmiddag. Deze is voor iedereen uit de wijk toegankelijk is. Met elkaar en onder het genot van een kopje koffie of een spelletje bekijken welk plaatje we nu op zullen zetten en luisteren. Dit doet denken aan de sfeer in een huiskamer in vroeger tijden.

De Wilbert wil een voorziening zijn voor de wijk voor alle senioren en nodigt daarom iedereen uit om vrijblijvend langs te komen op woensdagmiddagen tussen 14.00 en 16.30 uur.

Heeft u nog platen met muziek van toen? Van de jaren '30 tot '70? Neem dan contact op met Annemieke Tiggelman, annemieke.tiggelman@marente.nl of tel. 4061500. Ook als men vrijwilligerswerk wilt komen doen, is men welkom.