Leendert de Vink. | Foto: PR
Leendert de Vink. | Foto: PR Foto: Cor de Mooy

Op reis met Leendert de Vink

blog n Zijn vorige Praetje Kunst, over zijn belevenissen in de jaren zestig, was een groot succes en er was veel belangstelling voor. Deze keer pakt hij het iets anders aan en komt Leendert de Vink vertellen van zijn blog.

Bootjes bouwen in Parijs of bootjes bouwen in Katwijk, modelbootjes welteverstaan. Wat is het verschil? En wat is er zo mooi aan dat uitzicht in de lichtstad of aan het strand? Altijd weer dat strand. Waar Beatrix langskwam op haar paard en Juliana voor het raam op haar scriptie zat te zwoegen. Daarom ging ze ter ontspanning maar wat tennissen. Waarom is dat zo bijzonder en moet je dat allemaal opschrijven?

Wat zie je als je over Edinburgh uitkijkt? En vergeet die schilder niet, in zijn kijkdoos in dat stadje in Bretagne. Of die mooie bolle Hoogstraat, die op de Havenstraat uitkwam, kunnen we die misschien nog even terughalen? En wist je dat er ouwe bokkem bestaat, een bokking dus, die echt al bijna twintig jaar oud is?

Al deze onderwerpen en meer komen langs in het Praetje Kunst van Leendert de Vink, op 25 augustus in het DunaAtelier. Hij leest daarin voor van zijn weblog Huize Zeezicht en vertelt er nog van alles omheen.

Entree € 5,- p.p. Vrienden van de Stichting Kunstvereeniging Katwijk gratis toegang.