Vergeet de schooiwagen ook niet bij de Flower Parade. | Foto: PR
Vergeet de schooiwagen ook niet bij de Flower Parade. | Foto: PR Foto: Cor de Mooy

'Best of Holland´centraal in Flower Parade Rijnsburg

Corso n Waar is een Hollander het meest trots op en wat vindt hij leuk? Dit vroegen de organisatoren van Flower Parade Rijnsburg zich af tijdens de brainstorm over het thema van de parade van 2016. Het gekozen thema´Best of Holland´ is breed.

Waar is Nederland beroemd om en wat kun je mooi uitbeelden in bloemen. Na het succes van ´Sound of Flowers van vorig jaar wil men dit jaar nog beter en mooier voor de dag komen. Het publiek zal zich dit jaar verbazen en herkennen in praalwagens met als thema Landbouw & Visserij, Dutch DJ´s, Flowers all over the World, Musea. Tel daarbij op de prachtig versierde luxe auto´s, muziekwagens en muziekkorpsen en er is ook in 2016 weer sprake van een fantastische parade.

Zaterdag 13 augustus wordt het weer druk in de straten van Rijnsburg, Katwijk en Noordwijk. Flower Parade Rijnsburg presenteert zich voor de 71e keer. Een bijna rijdende theatervoorstelling met acteurs en actrices op de praalwagens. Daar zorgt Daan de Mooij van Lollypop Entertainment wel voor. Het maakt Flower Parade Rijnsburg tot een bijzonder schouwspel.
Rustig op het gemak de praalwagens bekijken kan ook. Bezoek op 12 augustus de gratis toegankelijke Flower Parade Show in Bloemenveiling FloraHolland in Rijnsburg. Vanaf 19.00 uur is er een geweldige avond met muziek en honderdduizenden bloemen.

Route

Katwijk aan de Rijn vanaf ca. 14.00 uur: Sandtlaan, Rijnstraat, Zeeweg, Koningin Julianalaan, Boslaan, Meeuwenlaan, Secr. Varkevisserstraat.
Katwijk aan Zee vanaf ca. 15.00 uur: Secr. Varkevisserstraat, Drieplassenweg,Vuurbaakplein, Boulevard, Koningin Wilhelminastraat, Tramstraat, Zeeweg, Karel Doormanlaan, Industrieweg, Biltlaan, Zwarteweg.
Op zondag 14 augustus staan de praalwagens en enkele andere overige voertuigen op de Koningin Wilhelminaboulevard.

Van de praalwagens verdient de Schooiwagen uw bijzondere aandacht. De mensen bij die wagen proberen u een bijdrage voor de Flower Parade uit de zak te praten. Want een evenement als dit kost veel geld en u wilt natuurlijk ook, dat de bloemenstoet volgend jaar weer rijdt.