Olfje van der Klein vormt samen met Rogier Tamminga en Rik Kuppen het Van Mieris Trio, | Foto: PR
Olfje van der Klein vormt samen met Rogier Tamminga en Rik Kuppen het Van Mieris Trio, | Foto: PR Foto: Cor de Mooy

Toptalenten in Oranjefeestweek Rijnsburg Klassiek

muziek n Als start van de traditionele Oranje feestweek van Rijnsburg is er zaterdag 6 augustus weer een concert van Rijnsburg Klassiek in De Burgt aan het burg. Koomansplein. Het concert begint om 19.30 uur en de zaal is vanaf 18.45 uur open. Voor deze avond zijn drie uiterst getalenteerde musici gecontracteerd; Olfje van der Klein, viool, Rik Kuppen, piano en Rogier Tamminga, cello. Voorafgaande aan het concert en na afloop is er gelegenheid koffie te drinken of een wijntje te nuttigen.


Door de enthousiaste steun van de sponsoren BMP Datapartners, gemeente Katwijk, De Weijer Communicatie en Design kan het comité Rijnsburg Klassiek blijven organiseren.

Het Van Mieris Trio is een pianotrio met de wortels in Den Haag en alle drie enkele jaren geleden winnaars van het Pr. Christina Concours. Olfje van der Klein (viool), Rogier Tamminga (cello) en Rik Kuppen (piano) begonnen met samenspelen als onderdeel van het kamermuziek programma aan het Koninklijk Conservatorium.
In december 2015 speelde het trio in het Abrahamsen-project, waarbij de Traumlieder (geschreven in 2010) van Hans Abrahamsen werd opgevoerd en waarbij het trio lessen kreeg van de componist zelf. Naast deze masterclasses heeft het trio lessen gevolgd bij onder andere Ellen Corver, Janet Krause en Michel Strauss. Olfje en Rogier hebben dit jaar hun bachelor afgesloten aan het Koninklijk Conservatorium en Rik zit in het eerste jaar van zijn master aan het Koninklijk Conservatorium.
Olfje en Rik gebruiken beiden een instrument van het Nationaal Muziek Instrumentenfonds, Rogier heeft van dit fonds een strijkstok in bruikleen. Het Van Mieris Trio treedt regelmatig op in Nederland. Zo hebben zij onder andere in de vernieuwde Hanos Zaal in Apeldoorn en in de Nieuwe Kerk te Den Haag gespeeld. In mei namen zij op uitnodiging deel aan het prestigieuze ECMA Festival, de European Chamber Music Academy. Hier kregen ze lessen van vooraanstaande docenten uit Europa waaronder Hatto Beyerle, Avedis Kouyoumdjian en Johannes Meissl.
Wie dit concert wil bijwonen is van harte welkom op zaterdag 6 augustus om 19.30 uur. Voor en na het concert is er gelegenheid een kopje koffie of een glaasje wijn of fris te nuttigen. De toegang is gratis.