De open avond van de KNRM werd onderbroken door de inzet bij een val van een paard.  | Foto: Gert-Jan Onderwater
De open avond van de KNRM werd onderbroken door de inzet bij een val van een paard. | Foto: Gert-Jan Onderwater Foto: Gert-Jan Onderwater

KNRM assisteert ambulance na val van paard

afgeworpen n Op woensdagavond 28 juli, tijdens de open avond van de Koninklijke Nederlandse Redding Maatschappij ging rond half acht de pieper voor een assistentie van de ambulance op het strand tussen Katwijk en Noordwijk.


Naast het kust hulpverleningsvoertuig van de KNRM en de ambulance werd ook de strandpolitie en reddingsbrigade gealarmeerd. Het verzoek van de meldkamer was voor de bemanning van de KNRM om het ambulancepersoneel op te wachten bij het boothuis. De strandpolitie en reddingsbrigade werden met hun voertuigen als first responder vooruit gestuurd.
Vanwege de openavond was de ambulance zeer snel ter plaatse, waarna het ambulancepersoneel in het kust hulpverleningsvoertuig is gestapt en direct naar het incident konden rijden.
Op het strand tussen Katwijk en Noordwijk was een ruiter van haar paard gevallen. Bij aankomst van het kust hulpverleningsvoertuig hadden andere ruiters het paard al meegenomen. Omdat het slachtoffer deels in het water lag moest de bemanning samen met de politie een dam van zand maken om het slachtoffer heen. Het ambulancepersoneel heeft zich direct over het slachtoffer ontfermd, waarna de reddingsbrigade het ambulancepersoneel van de tweede ambulance ter plaatse bracht.
De aanwezige hulpverleners hebben vervolgens het slachtoffer in de schepbrandcard gelegd. Daarna werd het slachtoffer in het kust hulpverleningsvoertuig gelegd en werd deze samen met het ambulancepersoneel naar de gereedstaande ambulance bij het boothuis gebracht.
Bij aankomst van het boothuis werd het slachtoffer overgedragen in de ambulance. De bemanning van de KNRM werd bedankt door het ambulancepersoneel en kon vervolgens weer het publiek van de open avond te woord staan.