Nieuw dit jaar is dat het thema wordt ´doorgetrokken´ bij verschillende personenauto´s. | Foto: PR
Nieuw dit jaar is dat het thema wordt ´doorgetrokken´ bij verschillende personenauto´s. | Foto: PR Foto: PR

Flower Parade thema ´Hollands Best´ komt ook terug in de personenauto´s

De thema van de Flower Parade Rijnsburg 2016 is ´Hollands Best´. Al eerder zijn de onderwerpen van de verschillende praalwagens bekend geworden.

Waar Nederland trots op is komt onder ander tot uitdrukking in het Oranjegevoel, een kijkcijferhit als Heel Holland Bakt, Nederland Schaatsland, geen gewone camping, neen een echte Glamping, Nederland land van Brandstof en Transport, bekend van Landbouw & Visserij, de wereldberoemde DJ´s die over de hele wereld furore maken. Zomaar een kleine greep uit de ontwerpen van de praalwagens die dit jaar in de Flower Parade meerijden.

Wie ze allemaal vooraf wil bekijken kan nu al een bezoekje brengen aan de website van de Flower Parade of op Instagram. Volg op Instagram ook de vorderingen van de parade!

Nieuw dit jaar is dat het thema wordt ´doorgetrokken´ bij verschillende personenauto´s. Deze zijn een onmisbare schakel in de parade. Sterker nog veel vernieuwingen in het land het bloemstylisten zijn met name in de arrangementen op de personenauto´s terug te vinden. Niet alleen met bloemen maar ook Nederlandse uitvindingen die men niet kwijt kon op de praalwagens, zijn in de personenauto´s verwerkt. Soms pontificaal, soms met een ´touch´. De toeschouwer zal soms denken: ´Hé is dit ook een Nederlandse uitvinding?´

Voorbeelden hiervan zijn de microscoop en de telescoop. Nederlandse uitvindingen. We gaan nog even door want wat te denken van de in 1672 uitgevonden brandslang. (Jawel, door Jan en Nicolaas van der Heyden), oud Hollandse spelletjes, de beroemde Nederlandse mode (Dutch Fashion), Nederlandse snoepjes, recycling, de Hollandse zuivel en de CD. Een Nederlandse uitvinding die al bijna weer verdwenen lijkt te zijn. Een greep uit een aantal uitvindingen die de bezoeker van de Rijnsburgse Flower Parade kan ontdekken op de personenauto´s. Daarbij komt nog een aantal verrassende muziekwagens die de stoet zo leuker en sprankelend maken.

De praalwagens worden op dit moment gebouwd in Klei Oost bij Jora Vision, een onmisbare partner van de organisatoren. De mensen van Jora Vision denken mee. Wat kan wel en wat kan vooral niet. Zij dienen bij het bouwen van de praalwagens rekening te houden hoe de bloemarrangeurs hun mooiste creaties kwijt kunnen en, ook niet onbelangrijk, waar kan Daan de Mooij van Lollipop Entertainment zijn figuranten zo goed mogelijk laten plaatsnemen voor een zo goed mogelijke interactie met het publiek.

De echte voorpret begint volgende week al als de door Uitgeverij Verhagen geproduceerde Flower Paradekrant bij u in de bus valt. Hierin een toelichting van de complete stoet met toelichtingen over Nederlandse uitvindingen en een aantal achtergrondverhalen. Laat u hierna op 12, 13 en 14 augustus verrassen hoe de bloemarrangeurs dit allemaal van de mooiste bloemen hebben voorzien.