Pictura exposeert een grote variëteit schilderijen in het Kerkhaventje. | Foto: PR
Pictura exposeert een grote variëteit schilderijen in het Kerkhaventje. | Foto: PR Foto: PR

Pictura exposeert in het Kerkhaventje

kunst n Van zaterdag 30 juli tot en met 13 augustus is in het Kerkhaventje de nieuwste expositie van de kunstschildervereniging Pictura te bezoeken. Op vrijdag 29 juli wordt de tentoonstelling geopend door wethouder I.G. Mostert.

De leden van Pictura hebben wederom een prachtige expositie samengesteld. De mooiste creaties van het afgelopen jaar worden voor het eerst geëxposeerd. Er wordt gebruik gemaakt van diverse materialen, variërend van olieverf, tot aquarel en acryl met als gevolg, verschillende stijlen zoals realistisch, naturalistisch, impressionistisch en abstract.

Ook dit jaar worden de bezoekers uitgenodigd een stem uit te brengen op het meest favoriete of aansprekend schilderij. Aan het eind van de expositie wordt er onder de bezoekers van het meest verkozen schilderij een prijs verloot. Vorig jaar is ´een sloot met landschap in Valkenburg' geschilderd door Anneke van der Mey door de bezoekers als het meest favoriete schilderij gekozen. De heer C. van der Plas was de winnaar en kreeg een mooi kunstboek aangeboden. Toegang tot de tentoonstelling is gratis. Aan de achterzijde van de tentoonstellingszaal is een opgang voor rolstoelen. Openingstijden maandag, woensdag, vrijdag van 14.00-18.00 uur. Dinsdag en donderdag van 14.00-21.00 uur en zaterdag van 13.00 – 18.00 uur.