Maar liefst vier Shanty koren gaan proberen honderden mensen te laten meezingen. | Foto: PR
Maar liefst vier Shanty koren gaan proberen honderden mensen te laten meezingen. | Foto: PR Foto: PR

Shanty sing along tijdens Noordzee Zomerfestival

koren n Meezingen met Shanty koren, wie wil het niet. Tijdens het Noordzee Zomerfestival, dat van 6 tot en met 13 augustus gehouden wordt in de grote festival tent op het evenementenplein aan het Katwijkse strand, zal op zaterdag 13 augustus een uniek meezingfestijn gehouden worden.

Maar liefst vier Shanty koren gaan proberen honderden mensen te laten meezingen op de bekende Shanty liederen. Shantykoor Skuytevaert, Gezelligheidskoor Kattuks Volk, Shantykoor Recht door Zee en Shantykoor De Katwijkse Roergangers houden een uniek spektakel waarbij de teksten voor iedereen leesbaar zijn en uit volle borst meezingen gewenst is. Het evenement begint zaterdag 13 augustus om 16.30 uur.

¨Het streven is zoveel mogelijk publiek enthousiast te maken om mee te zingen, aldus Gerard van der Plas van NZF¨. En dat alles in een ongedwongen sfeer." Secretaris Willem Schonenberg en penningmeester Jaap Houwaard van Shantykoor Skuytevaert waren direct bereid actief mee te denken en de regie voor het evenement op zich te nemen. ¨Het zou mooi zijn als we hier in Katwijk de basis kunnen leggen voor het grootste Shantykoor van Nederland, aldus het duo.


Zware Vierdaagse

wandelen n Het is ze weer gelukt dit jaar de Nijmeegse vierdaagse uit te lopen. Dirk Spaargaren, Dirk Kuijt, Marieke Kuijt, Wijnand Kuijt en Lukas Kuijt.

'De eerste dagen was het vooral erg heet en dus zwaar om te wandelen. En als toetje viel er op vrijdagochtend nog een stortbui met zware onweer. Halverwege denk je soms bij jezelf "wat zijn we aan het doen". Op vrijdag weet je dan tijdens de geweldige intocht de pijn in je voeten te onderdrukken en de via gladiola je zal ontvangen met veel applaus. We zijn weer een geweldige ervaring rijker.'