Afbeelding
Foto: PR

Excursie langs de vloedlijn

Natuur n Deze zomer organiseren natuurgidsen van IVN (Instituut voor Natuureducatie en Duurzaamheid) regio Leiden 4 strandexcursies op het strand bij de Uitwatering, afwisselend 's ochtends en 's avonds.

Op zondag 31 juli is het verzamelen om even voor 9.30 uur op het parkeerterrein Noordduinen, Noordduinseweg, op de hoek bij de KNRM-loods. Om 9.30 vertrekt de groep om zicht te laten verrassen door de dingen die langs de eb- en vloedlijn zijn te vinden. Er zijn schepnetjes om in de strandmeertjes te zoeken. De excursie duurt anderhalf tot twee uur, afhankelijk van het weer en wat er te vinden is.
De volgende excursie is op zaterdag 13 augustus (19.30 uur). De excursies zijn gratis en voor alle leeftijden.
Meer informatie bij Ellen van der Niet, tel. 06-51852893 of ivnstrand@outlook.com


Vrijwilligers gezocht

hulp n De Kringloopwinkel van stichting Help ons Helpen is op zoek naar vrijwilligers. Zij kunnen vrijwilligers gebruiken voor één of meerdere dagdelen per week/maand. Aanmelden kan via Koos Meijvogel, e-mail: koosenmaartje@ziggo.nl.


Barbecue voor bewoners en mantelzorg

Wilbert n In woonzorgcentrum De Wilbert werd een groot barbecuefeest voor bewoners en mantelzorg georganiseerd. Meer dan 200 deelnemers waren neergestreken in de binnentuin.

Op een van de heetste dagen tot nu toe van dit jaar was het goed toeven onder de verkoelende en prachtige bomen in de binnentuin van De Wilbert. Iedereen genoot zichtbaar van het eten, de sfeer en de ambiance. Er werd goed opgelet dat iedereen voldoende dronk bij deze hitte en er was eten zoveel als men wilde. De samenwerking van personeel en de vele vrijwilligers zorgden voor een vakantiegevoel en het er even uit te zijn voor de bewoners.

Om dit soort evenementen te kunnen blijven organiseren is De Wilbert op zoek naar meer vrijwilligers. Meer informatie is te verkrijgen bij Annemieke Tiggelman.via welzijn.dewilbert@marente.nl of 4061500.