Bij juf Gea mochten de kinderen cake versieren. Op manier heeft juf Gea alle groepen gezien. | Foto: PR
Bij juf Gea mochten de kinderen cake versieren. Op manier heeft juf Gea alle groepen gezien. | Foto: PR Foto: PR

Juf Gea met pensioen

pensioen n Na meer dan 45 jaar in het basisonderwijs te hebben gewerkt, heeft juf Gea Bruining afscheid genomen van de Duinroos, locatie Otto Baron. Zij heeft in haar carrière op verschillende plaatsen en functies gewerkt. Ze is ooit begonnen als kleuterleidster, maar in de loop der jaren is ze leerkracht, adjunct-directeur en directeur geweest. In 1996 kwam zij als adjunct-directeur naar de Marnixschool te Katwijk en hiervandaan is zij in 2001 bij de Otto Baron begonnen.

Juf Gea heeft in haar carrière in alle groepen lesgegeven. Ondanks dat zij de pensioengerechtigde leeftijd heeft bereikt, is dit niet te merken aan haar enthousiasme voor kinderen, ouders, lesgeven en allerlei taken binnen school. We gaan juf Gea missen, maar gelukkig gaat ze niet helemaal weg, want ze wil in de toekomst ook graag betrokken blijven bij de school door middel van hand- en spandiensten. Gelukkig maar.

speciale dag

De dag begon al goed met een spandoek voor haar raam, waardoor ze niet kon zien met welk transportmiddel zij zou worden opgehaald. Rond kwart voor negen reed de riksja voor. Juf Gea mocht instappen en werd zij door wijk gereden waar de kinderen van de Otto Baron langs de route stonden. Op het rode plein werd zij binnengehaald en mocht ze onder de erehaag doorlopen onder het geluid van het afscheidslied.

De morgen was gevuld met allerlei spelletjes. Er was ook een onderdeel cake versieren, wat bij juf Gea gebeurde. Op die manier heeft zij alle groepen gezien. Tussen de middag werd er met de hele school heerlijk patat met knakworst gegeten, aangevuld met haar groep 4 van de Duinroos, Zanderij, die speciaal voor deze gelegenheid waren gekomen.

Tijdens het middagprogramma traden de verschillende groepen op en deden dit door middel van een lied of gedicht.

Na de afsluiting met een heerlijk ijsje volgde de receptie. Hier konden ouders en kinderen afscheid nemen. Juf Gea had te kennen gegeven dat zij geen cadeaus hoefde, maar in plaats daarvan levensmiddelen voor de Voorraadkast wilde.

De dag werd afgesloten met een samenzijn van (oud) collega's en ouders van de OHC. Iedereen kan terugkijken op een zeer geslaagde dag, waar juf Gea nog lang van kan nagenieten.