Afbeelding
Foto: Wikimedia

Concerten op carillon

klokkenspel n Op woensdag 13 juli begint de carillonconcertserie op de toren van de Oude Kerk aan de Boulevard weer. Wethouder Jacco Knape is dan aanwezig bij de première van dit nieuwe hoofdstuk in de geschiedenis van dit oude instrument. Tijd: 19.00 uur.

Zoals ieder jaar staat ook dit jaar weer een zomeravond carillonconcertserie gepland. Vier zomeravonden spelen vier verschillende beiaardiers én een pianist, een live carillonconcert vanaf het carillon in de toren van Andreaskerk aan de Boulevard Zij zijn te horen en te zien op woensdag 13 juli, 27 juli, 10 augustus en 24 augustus. Nieuw dit jaar is een live videoverbinding die tot stand wordt gebracht tussen de beiaardier hoog in de toren en de passanten op de begane grond. Geïnteresseerden zien de beiaardier aan het werk op een scherm dat buiten de kerk staat opgesteld. De verbinding brengen we op de eerste en de laatste avond van de serie tot stand: op woensdag 13 juli en 24 augustus.


Jong talent in Bätzconcert Vredeskerk

Orgel n Een echt jong talent komt dinsdag 19 juli naar de Vredeskerk Baljuwplein 1 om een orgelconcert te verzorgen op het historische Bätzorgel. Dit Gert van Hoef, organist te Voorthuizen.

Op het programma staan werken van Bach: Concerto Allegro BWV 973 ; Fantasia en fuga g-moll BWV 542. Daarnaast ook Largo Xerxes, Händel; Italiaanse Symfonie – Andante van Mendelssohn door Gert van Hoef gearrangeerd; Allegro van Mailly; Tuba Tune van Cocker; Moonlight van Beethoven gearrangeerd door Gert van Hoef; Toccata van Gigout en tenslotte een improvisatie over Psalm 133 waarna samenzang.
De toegang bedraagt € 7,50. Kinderen tot met 14 jaar gratis. Het concert vangt aan om 20.15 uur.


Afscheid juf Ietje

afscheid n Na 31 jaar werkzaam op de Marnixschool, nam juf Ietje ter Haar vrijdag 1 juli afscheid van collega's, ouders en kinderen. Zij werd door ongeveer 300 leerlingen op het schoolplein toegezongen en uitgezwaaid. Een etentje met collega's, een high-tea met haar groep 4 en vele bedankjes en gelukwensen vielen haar diezelfde week ook ten deel. Het nieuwe schooljaar moet de basisschool zonder deze vrolijke juffrouw verder, die zal gaan genieten van haar welverdiende vrije tijd.