Afbeelding
Foto: Cor de Mooy

Strandexcursie

natuur n In de zomer van 2016 organiseren natuurgidsen van het Instituut voor Natuureducatie en Duurzaamheid regio Leiden vier strandexcursies op het strand bij de Uitwatering, afwisselend 's ochtends en 's avonds.


Op zondag 3 juli wordt om even voor 9.30 uur verzameld op het parkeerterrein Noordduinen, Noordduinseweg, op de hoek bij de KNRM-loods. Om 9.30 vertrekt de groep. Men kan zich dan laten verrassen door de dingen die langs de eb- en vloedlijn zijn te vinden. Er worden schepnetjes meegenomen om in de strandmeertjes te zoeken. De excursie duurt anderhalf tot twee uur, afhankelijk van het weer en wat men vindt.
De volgende excursies vinden plaats op vrijdag 15 juli (19.30 uur), zondag 31 juli (9.30 uur) en zaterdag 13 augustus (19.30 uur). De excursies zijn gratis en voor alle leeftijden.


Overduin zet vrijwilligers in het zonnetje

rondvaart n Op 15 juni zette verpleeg-, behandel- en Huntingtoncentrum Topaz Overduin 120 vrijwilligers in het zonnetje met een dagje Rotterdam. Met een rondvaart over de Maas, een bezoek aan de Markthal en als afsluiter een heerlijk diner wilde Topaz Overduin de vrijwilligers bedanken voor alles wat zij voor de bewoners doen.

Voor negen vrijwilligers was de dag extra bijzonder. De heer Bosch, mevrouw Haasnoot, mevrouw Den Hollander, mevrouw Twigt, de heer en mevrouw Plug, mevrouw Van Duyn, de heer Van der Plas en de heer Sieders vierden namelijk hun 25-jarig jubileum als vrijwilliger. Zij kregen als dank allemaal een beeldje van Astrid Buskermolen, vrijwilligerscoördinator bij Topaz Overduin.

Topaz Overduin is nog op zoek naar nieuwe vrijwilligers voor het rolstoeldansen, vrijwilligers voor het ontbijt, zwemvrijwilligers en maatjes voor de Huntingtonafdeling. Interesse? Stuur dan een e-mail naar a.buskermolen@topaz.nl


Bingo Hoornes

Zomerstop n De werkgroep Bingo houdt op vrijdag 1 juli de laatste bingoavond voor de vakantie. Er wordt gespeeld per boekje. Aanvang om 20.00 uur. Het wijkgebouw is te vinden aan de Van Houtenstraat 1.