Mami Ngeni houdt op zaterdag 9 juli een buurtbarbecue voor het opzetten van een speciale school in Congo. | Foto: Piet van Kampen
Mami Ngeni houdt op zaterdag 9 juli een buurtbarbecue voor het opzetten van een speciale school in Congo. | Foto: Piet van Kampen Foto: Cor de Mooy

Buurtbarbecue voor autismeopvang in Congo

AUTISME n Mami Ngeni woont al ruim twintig jaar in Nederland. Zij is alleenstaande moeder met vier kinderen waarvan er twee met autisme. In ons land worden zij goed begeleid maar in haar geboorteland Congo worden kinderen met autisme zelfs door hun familie verwaarloosd.

Het gaat Mami aan het hart dat er in Congo geen begeleiding is voor deze kinderen. Daarom richtte zij op haar 30e verjaardag een stichting op 'Stichting De Royaume-Ngeni Autisme 30. Zij heeft een duidelijke missie voor ogen om in haar geboorteland een speciale school met dag- en nachtopvang te kunnen bouwen. Een ideaal dat zij nastreeft om door middel van speciale acties geld bijeen te brengen om haar doel te realiseren. 'De opbrengst ga ik zelf naar Congo brengen' verzekert zij.


Barbecue in Molenwijk

De sympathieke Mami organiseert daarom een barbecue in de Molenwijk, haar woonomgeving. Op het plein in het hart van de wijk hoopt zij op zaterdag 9 juli veel buurtgenoten te ontmoeten die mee doen aan deze happening. Zij organiseert alles in haar eentje tot aan toiletten aan toe. Heel knap voor een vrouw die een zwaar leven leidt. Op de dag zelf heeft zij hulp van een vriend maar alle voorbereidingen komen op haar neer. 'Ik zal zorgen dat er veel soorten vlees en kip zijn zodat iedereen kan kiezen. Ook zijn er drankjes aanwezig'. Voor haar zou het fijn zijn als er enkele sponsors zich spontaan willen melden want Mami moet alle producten zelf inkopen. De bezoekers kunnen ter plaatse hun keuze maken uit de verschillende producten en drankjes. Alles is per stuk geprijsd.


Aanmelden

Om een beetje in te schatten hoeveel vlees en drankjes Mami moet inkopen is het fijn om uiterlijk twee dag te voren even haar te bellen voor uw deelname via tel. 06-86434561. Maar op de dag zelf kan men ook aanschuiven ook van buiten de wijk. Zij hoopt ook dat sponsors dit nummer zullen bellen. De party begint om 14.00 uur. Meer informatie staat op www.na30.com en Facebook.