Helena van Hes (rechts) ontvangt een cheque van € 9.500 van Ladies’Circle Katwijk-voorzitter Nancy van der Kwaak.
Helena van Hes (rechts) ontvangt een cheque van € 9.500 van Ladies’Circle Katwijk-voorzitter Nancy van der Kwaak. Foto: Cor de Mooy

LadiesRun Katwijk brengt 9.500 euro op

hardlopen n Er deden zo'n 300 dames mee aan de lustrumeditie van de door Ladies'Circle Aan Zee georganiseerde hardloopwedstrijd. De door hen betaalde inschrijfgelden en opgehaalde sponsorbedragen, de vrijwillige extra donaties en natuurlijk de bijdragen van vele gulle lokale bedrijven waren bij elkaar opgeteld goed voor een prachtig bedrag van € 9.500.

De LadiesRun Katwijk werd afgelopen zaterdag voor de vijfde keer georganiseerd door serviceclub Ladies'Circle aan Zee. Ladies'Circle Katwijk-voorzitter Nancy van der Kwaak kijkt tevreden terug. "Het weer dreigde eventjes roet in het eten te gooien, maar tijdens de wedstrijd waren de omstandigheden eigenlijk perfect: niet te warm en een beetje vochtig." De renners konden kiezen uit twee afstanden: 5 of 10 kilometer. Routes die door de vele bij het evenement betrokken vrijwilligers over de Boulevard en door de mooie Katwijkse duinen waren uitgezet. Nancy is dan ook dankbaar voor de inzet van de vrijwilligers "Zonder hen kunnen we dit evenement niet organiseren".


Lokale sponsors

Ook de bijdragen van sponsors zijn van groot belang voor het succes van het evenement. Saton Optiek is al jaren hoofdsponsor van het evenement, maar er zijn meer bedrijven die een bijdragen leveren.

Nancy: "We ontvingen ook dit jaar gelukkig weer veel mooie sponsorbijdragen. In geld, maar ook in natura. Hierdoor waren we in staat om niet alleen aan de top 3 een prijs uit te reiken, maar ook de nummers 4 en 5 in het zonnetje te zetten. Ook was er voor de laatst binnengekomen dames een aanmoedigingsprijs. Daarnaast vielen er diverse winnaars van de georganiseerde Facebookacties in de prijzen." Net als voorgaande jaren stond er voor de loopsters bovendien weer een populaire goedgevulde goodiebag klaar.

LINDA.foundation

Maar de grootste winnaar van het evenement was natuurlijk toch de LINDA.foundation. Helena van Hes, vertegenwoordiger van de foundation, nam de cheque van maar liefst € 9.500 in ontvangst van Nancy van der Kwaak.

'Wij voelen ons vereerd dat al deze vrouwen zich met enthousiasme hebben ingezet voor onze stichting. Dat wordt nooit vanzelfsprekend, het is heel bijzonder dat we op deze manier zulke mooie bijdragen mogen ontvangen.' Het door LadiesRun Katwijk bij elkaar gebrachte bedrag komt voor 100 % ten goede aan gezinnen in financiële nood. Meer informatie over de foundation is te vinden op www.lindafoundation.nl

De Ladies'Circle kijkt terug op een geslaagd event. Via www.ladiesrunkatwijk.nl kunnen de deelnemers hun tijd raadplegen. Op Facebook zijn foto's te vinden.


Tien voor gehakt van Keurslager Vooys

keuring n Het rundergehakt van Keuslager Vooys is door een onafhankelijk inspectiebureau onaangekondigd gekeurd. Het gehakt werd met een goed beoordeeld op de onderdelen kwaliteit, versheid en hygiëne.

Het gehakt werd op een onaangekondigd moment gekeurd door het onafhankelijke inspectiebureau Diversey Consulting Service. Dit bureau onderzocht het gehakt op kwaliteit, versheid en hygiëne en beoordeelde deze met het cijfer 10! Wij zijn bijzonder tevreden met de beoordeling van dit ambachtelijke product: "Gehakt is één van de meest populaire vleesproducten in Nederland. Ik ben trots dat mijn gehakt zo goed is beoordeeld."

Continu verbeteren

De bacteriologische productkeuring werd uitgevoerd in opdracht van de Vereniging van Keurslagers. De keuring is bedoeld om de Keurslagers continu alert te houden op de kwaliteit van de vleessoorten. De jaarlijkse onaangekondigde keuringen dienen als controlemoment en tevens als kans om eventuele verbeteringen in het bedrijf aan te pakken. Op die manier blijft het kwaliteitsniveau gehandhaafd. Bij de Vereniging van Keurslagers zijn rond de 500 slagers in Nederland aangesloten.

"Wij willen dit als keurslagerij niet onopgemerkt voorbij laten gaan en hebben daarom deze week een leuke aanbieding voor u", vertelt Jan Hoek.

"Wij stoppen voor u de gehakt samen met 4 megaburgers en een stuk rookworst in een koelshopper, en dat voor maar 15 euro. Dat is meer dan 30 % voordeel."

Het rundergehakt van Keurslager Vooys kreeg een tien.