In de Dorpskerk kregen de Katwijkse veteranen een concert aangeboden. | Foto en tekst: Piet van Kampen
In de Dorpskerk kregen de Katwijkse veteranen een concert aangeboden. | Foto en tekst: Piet van Kampen Foto: Cor de Mooy

Katwijk eert veteranen

Veteranendag n Jaarlijks schenkt de gemeente aandacht aan veteranen die waar ook ter wereld zijn ingezet voor vredesmissies. Vorige week vrijdag werd voor de zesde keer een speciale avond in de Dorpskerk gehouden aan de vooravond van de jaarlijkse Veteranendag in Den Haag.

Van de ca. 400 veteranen in onze gemeente was een groot deel getuige van het decoreren van tien plaatsgenoten die het draaginsigne Nobelprijs VN militairen door burgemeester Jos Wienen kregen opgespeld. Zij hebben als afgevaardigden van ons land in vredesmachten in oorlogsgebieden gediend met alle risico's van dien. Het protocol van het opspelden was een intermezzo tijdens het concert dat door Harmonie Katwijk werd verzorgd. Zangeres Marysia van der Laaken-Pardoen nam enkele solonummers voor haar rekening. Herkenbare evergreens als 'The Sunny side of the street' en het slotlied 'We'll meet again' van Vera Lynn dat door menigeen spontaan werd mee gezongen. De aanwezigen hadden genoten. Zoals de heren Imthorn en Keereweer die deze avond als mooi voorproefje voor de jaarlijkse veteranendag ervoeren.