Afbeelding
Foto: Huug de Vogel

SKR geeft spetterende uitvoering

turnen n Sportvereniging Katwijk Rijn (SKR) vierde op zaterdag 18 juni feest in Sporthal Cleijn Duin. Tijdens de vijfjaarlijkse uitvoering lieten de deelnemers zien wat ze zoal hebben geleerd tijdens de wekelijkse lessen.

In een volgepakte sporthal kon het publiek genieten van een spetterde show. Alle toestellen waren van de gymzalen naar de sporthal gehaald en het publiek kon genieten van dans, acrobatiek en prachtige turndemonstraties.

Het thema van de uitvoering was: Op avontuur met SKR. Alle deelnemers waren verkleed en/of geschminkt als de figuren die zijn voorstelden en dat waren er veel! "Bijna alle kinderen die lid zijn van SKR deden mee," vertelt Yvonne Buitendijk, hoofd technische leiding van SKR. "Dat betekende heel veel gezichtjes schminken, haren invlechten, themakleding aantrekken enzovoorts. Gelukkig konden we hiervoor terugvallen op een heel grote groep enthousiaste vrijwilligers die ons hierbij hebben geholpen en ook voor het klaarzetten van de toestellen voor de verschillende acts hadden we een geweldige ploeg."

Op avontuur met SKR

De bekende sneeuwpop Olaf uit Frozen ging op avontuur met SKR. Om te beginnen liep hij tegen allerlei sprookjesfiguren aan en vervolgens wandelde Cruella de Vil met haar 'Dalmatiƫrs' de sporthal binnen die aan het publiek een prachtige act lieten zien. Ook kwam Olaf Tarzan en zijn vriendjes tegen die hem prachtige radslagen, koprollen en sprongen lieten zien. En wat te denken van de geweldig dansende leeuwen uit de Lion King! Vervolgens veroverde een grote groep piraten de vloer en de toestellen en lieten prachtige sprongen zien. Daarna was het de beurt aan de sierlijke kleine zeemeerminnen, de acrobatische Rapunzel, spectaculaire tumbling springende Ravelijn en dansende Shrek. Ook al deze groepen lieten prachtige acties zien op zowel de vloer als op de toestellen. De ijsprinsessen van Frozen hebben het publiek verrast met mooie demonstraties op de balk, de brug, de vloer en de trampolines. Als laatste kwam Olaf de Minions tegen. "Dat waren er veel zeg! En ook die Minions lieten echt leuke dingen zien. We hebben de avond afgesloten met een 'Happy' dansje waar iedereen aan mee mocht doen," vertelt Olaf aan het einde van de avond. "Alle kinderen en ik hebben prachtige avonturen beleefd en ik hoop dat ook het publiek een geweldige avond heeft gehad."