Afbeelding
Foto: Cor de Mooy

Jong DVS wordt jeugdkampioen show

kampioen n De Junioren van de Chr. Muziekvereniging Door Vriendschap Sterk uit Katwijk zijn op zaterdag 4 juni na drie jaar opnieuw Nederlands Kampioen Jeugdkorpsen show geworden in Vlissingen.

In een bijna uitverkocht Sportpark Irislaan in Vlissingen werd door de top van de Nederlandse jeugdkorpsen gestreden om de podiumplaatsen.

De ontlading bij leden, instructie en begeleiding was groot toen bleek dat de show 'Teamwork' door de jury was beloond met een eerste plaats. Met een score van 89.40 punten wisten de Junioren de concurrentie achter zich te laten. Bij de marswedstrijden eindigde het korps met 90.44 punten op een schitterende tweede plaats.

Na de bekendmaking van de punten duurde het even voordat iedereen besefte dat de titel op de show heroverd was. "We konden het maar nauwelijks bevatten. De jury was zeer lovend over de sound van het orkest, de articulatie en dynamiek", vertelt Edwin Durieux, voorzitter van de werkgroep Jeugd. "Het was een fantastische dag en wij zien vol vertrouwen de verdere toekomst van de Junioren tegemoet."