Anne Varkevisser tweede allround in haar niveau. | Foto: PR
Anne Varkevisser tweede allround in haar niveau. | Foto: PR Foto: Cor de Mooy

SKR behaalt zeven medailles op Bosan Cup

Turnen n De A-Selectie van SKR Katwijk nam in het weekend van 4 en 5 juni voor de tweede keer deel aan de Haagse Bosan Cup. Bij deze wedstrijd kunnen per niveau zowel prijzen per toestel als voor allround worden behaald.

"We begonnen dit weekend met Anouk Barnhoorn, de jongste turnster van onze A-selectie. Zij turnde een uitstekende wedstrijd,` vertelt trainster Yvonne Buitendijk. "Op vloer turnde zij een mooie arabier-flikflak. Ook de brugoefening ging erg goed en zij behaalde hiervoor 12.55 punten."

In de volgende ronde was het de beurt aan Roos de Vogel, Yasmine van der Plas en Ella de Heer. Ze waren de zenuwen goed de baas en deden het uitstekend op brug. Yasmine behaalde op balk zelfs 11.35 punten, waarmee zij een gouden medaille won op dit toestel. In de laatste ronde op zaterdagavond turnden Gaya Anderson, Julia Rous, Luca Zuidam, Fabyola Schaap, Sophie Schaap en Anne Varkevisser. Zij lieten mooie overslagen zien op sprong. Op dit toestel werd Fabyola Schaap eerste en Anne Varkevisser tweede. Op vloer werden er mooie salto's, arabier-flikflakken en overslagen gemaakt. Ook op balk en brug behaalde Anne een medaille. Anne heeft een super goede wedstrijd geturnd en werd tweede allround. Op zondagmorgen kwam Evi Zuidam in actie. Evi begon op sprong waar ze twee mooie overslagen liet zien. Dit werd beloond met een 10.85, goed voor een bronzen medaille.

In de laatste ronde was het de beurt aan Celine van Zuijlen en Rozemarijn Dubbeldam. Ook zij hebben mooie oefeningen laten zien.

Yvonne: "De Bosan Cup is de laatste wedstrijd van het seizoen en de enige wedstrijd in onze regio waarbij de meiden per toestel een medaille kunnen winnen. Het leuke van deze wedstrijd is dat de meisjes hier nieuwe dingen kunnen uitproberen. Bij de verplichte oefenstof bijvoorbeeld een arabier dubbel flikflak kaats op vloer of een wat moeilijkere sprong op de pegasus. Bij de keuze oefenstof, waarbij je zelf de inhoud van de oefening mag bepalen, kunnen zij ook nieuwe dingen uitproberen. Dat doe je niet in een grote districtswedstrijd, want dat kan je dan de nodige punten kosten. Hier loop je dan alleen risico op dat ene toestel. Al met al een geslaagd weekend. En alle meiden hebben het supergoed gedaan. Wij kijken terug op een heel mooi toernooi. Zeven medailles is een prachtige prestatie. De meiden hebben sowieso een uitstekend seizoen gedraaid. Wij zijn dan ook reuze trots op hen."