Afbeelding
Foto: Cor de Mooy

KOK kinderopvang opent nieuwe locatie Quickers

KOK n Afgelopen dinsdagmiddag 24 mei is de nieuwe locatie van BSO De Quickers feestelijk geopend.

De Quickers is verhuisd naar de jeugdkantine van V.v. Quickboys, een superleuke zonnige ruimte waar de kinderen lekker sportief bezig kunnen zijn. Zo kunnen zij binnen gebruik maken van een tafeltennis- en airhockeytafel en zijn er volop andere speelmogelijkheden.
Buiten kunnen de kinderen zich uitleven in het speeltuintje bij de ingang en, onder begeleiding, op de sportvelden, in de duinen en op het strand.
De oudste BSO-er van De Quickers heeft de nieuwe locatie officieel geopend. Het was een gezellige en feestelijke middag waarin verschillende activiteiten georganiseerd werden door de pedagogisch medewerkers. De kinderen hebben zich prima vermaakt met de verschillende buitenspellen, toeters, op het springkussen en met het maken van gezonde fruitspiesjes.


Workshop Streetfishing

hengelsport n Slechts enkele weken is hengelsportwinkel en dagbesteding Ons Stekkie open en er wordt al druk aan de weg getimmerd om maritiem Katwijk aan het vissen te krijgen. Streetfishing wel te verstaan.

De jeugd is de toekomst moet de organisatie gedacht hebben om zo samen met Mike Mierenmet en Arend Jan Derksen van Raw Fishing Industries (Black Flagg) tot deze gratis leuke en leerzame workshop te komen. Locatie is de haven 7 aan de zwaaikom te Katwijk. De organisatie is daar dan te gast bij lunchroom Ons Haeventje, een binnenkort te openen derde dagbestedingslocatie van Stichting Jan Exploitatie Maatschappelijke Doelen.

Bij Ons Haeventje worden de beginselen van het streetfishing gedemonstreerd waarna de jeugdige deelnemers met voor deze avond ter beschikking gestelde hengels het daadwerkelijk in het nabij gelegen water mogen gaan uit proberen. Voor drinken en een versnapering wordt door de bemanning van Ons Haeventje gezorgd.

De workshop is op zaterdag 11 juni van 19.00 tot 21.00 uur. Deelnemers in de leeftijd van 11 tot en met 16 jaar kunnen zich aanmelden bij Ons Stekkie aan de Drieplassenweg 9 of mailen naar stichting.jan@outlook.com. Vol is vol.