Leerlingen uit groep 8 van RKBS De Horizon deden vorige week woensdag spelletjes met de bewoners van De wilbert. | Foto: PR
Leerlingen uit groep 8 van RKBS De Horizon deden vorige week woensdag spelletjes met de bewoners van De wilbert. | Foto: PR Foto: Cor de Mooy

Spellenochtend in De Wilbert met De Horizon

spellen n Afgelopen woensdag heeft groep 8 van RKBS de Horizon een spelletjesochtend in De Wilbert gehouden.

De kinderen hebben dit gedaan als tegenprestatie voor de financiële bijdrage die zij mochten ontvangen. Deze bijdrage, afkomstig van de ouderraad en verschillende sponsoren, is bedoeld voor het schoolkamp. Aan het begin van de ochtend hebben de kinderen de bewoners opgehaald van de afdelingen en meegenomen naar de buurtkamer.

De bewoners stonden centraal, wat betekende dat de bewoners mochten zeggen welke spellen er gespeeld werden en er koffie met wat lekkers voor hen klaar stond. Rummikub, Mens-erger-je-niet en Ganzenbord waren populair. Tijdens het spelen ontstonden er leuke gesprekken tussen de kinderen en de bewoners en hebben de bewoners indruk gemaakt op de kinderen met verhalen over vroeger. Rond half twaalf werd de ochtend afgesloten en brachten de kinderen de bewoners weer naar de afdelingen.
"Ik vond het heel leuk om de bewoners te zien lachen en om te zien dat de bewoners het leuk hadden tijdens het spelletjes spelen", vertelt Ming. Ook Mees was enthousiaster dan hij van te voren had gedacht: "Ik dacht dat ze de hele dag stil zouden zitten en weinig zouden zeggen maar de bewoners waren juist heel bewegelijk en heel gezellig. Ze hebben leuke verhalen verteld. Het was superleuk!"


Tweede Brainweek heeft voor elk wat wils

brainweek n Van 13 tot en met 18 juni vindt de tweede editie van de Kattukse Brainweek plaats. Tijdens deze week wordt op een positieve manier aandacht gevraagd voor HCHWA-D (beter bekend als de Katwijkse Ziekte). Dat wordt vooral gedaan met leuke en gezellige activiteiten.

De kick-off van de Kattukse Brainweek wordt op 13 juni opnieuw gedaan door Olympia en Gymbox met een les XCO (19.00 tot 20.00 uur) en CrossFit (20.00 tot 21.00 uur), op het strandplein tegenover Hotel Noordzee. Deelname kost 10 euro, inschrijven kan via http://gymboxnoordwijk.nl/

Dinsdag 14 juni

Ook de tweede avond wordt sportief ingevuld. Speciaal voor de ladies is er een Ladies Bootcamp, waarbij voor de Kattukse Brainweek het programma een beetje aangepast wordt. Verzamelen kan vanaf 19.15 uur op de parkeerplaats bij de ingang van sportpark Nieuw Zuid. De training van ongeveer een uur start om 19.30 uur. Kosten € 5,-. Aanmelden kan via de facebookpagina van Ladies Bootcamp Katwijk of via sandravvelzen@live.nl

Woensdag 15 juni

Vanwege het succes van vorig jaar vindt opnieuw het Piratenfestijn op het Wantveld plaats. Kids kunnen zich komen laten schminken als piraat, schat zoeken, touwtrekken, een piratenhap maken, knutselen en nog véél meer. Schatkaarten zijn te koop bij de Kledingkade en het Wantveld. Voor € 5,- kan aan 10 activiteiten deel worden genomen.

Woensdag 15 juni

De Kattukse Brainweek wordt doormidden gebroken met de wedstrijd Oud V.v. Katwijk - Oud Quick Boys op de Krom. De toegang is gratis. De wedstrijd start om 20.00 uur. Voor en na de wedstrijd wordt er in de kantine gezorgd voor gezelligheid en een loterij met mooie prijzen.

Donderdag 16 juni

Tijdens de Kattukse Brainweek wordt ook stilgestaan bij de invloed van ziekte op het leven. Vanaf 20.00 uur is er een samenkomst in de Nieuwe Kerk met het thema 'Samen Leven'. De samenkomst wordt geleid door ds. Alblas en muzikaal omlijst door Gendro Schijff en zijn band.

Vrijdag 17 juni

Aquamar wordt weer omgetoverd in een tropisch discoparadijs. Vanaf 18.00 uur zijn alle kinderen welkom. Kaartjes zijn op de avond zelf te koop in het zwembad voor € 4,80.

Samen met AV Rijnsoever vindt de allereerste Kattukse Lichiesloop plaats. De hardlopers maken gezamenlijk een 6 kilometer lange lus van licht, startend vanaf de atletiekbaan. Vanaf 21.00 uur start het feestje in het clubhuis van AV Rijnsoever. Om 22.45 uur worden de deelnemers op een ludieke manier verder opgewarmd met een glow in the dark-instructeur. De run start om 23.00 uur en na binnenkomst gaat het feestje verder op de deuntjes van een DJ.
Startnummers zijn voor € 6,- te koop bij Running Center Katwijk of voor € 7,50 op de avond zelf. Dit is inclusief glow in the dark-bandjes. Wie zes kilometer te lang vindt, kan er ook voor kiezen om één rondje van drie kilometer te lopen en daarna het feestje in het clubhuis op te leuken.

Zaterdag 18 juni

De Kattukse Brainweek wordt afgesloten door het leven te vieren. WestCoast, los Akoestos en de DJ's maken er één groot feest van in de vernieuwde Beachclub het Wantveld. Kaarten zijn in de voorverkoop verkrijgbaar voor € 7,50 bij Locals en Lef op het Andreasplein en bij het Wantveld. Kaarten aan de deur kosten € 10,-.

Alle opbrengsten van de week zijn voor het onderzoek naar HCHWA-D. Alle actuele informatie staat op de facebookpagina 'de Kattukse Brainweek' of op www.hchwa-d.nl