Ondanks af en toe een hagelbui wisten de boys te winnen met 1-2 van s.v. Huizen. | Foto: H. Heemskerk.
Ondanks af en toe een hagelbui wisten de boys te winnen met 1-2 van s.v. Huizen. | Foto: H. Heemskerk. Foto: H. Heemskerk

Teruggekeerde Hessing direct belangrijk voor RBB

Voetbal n Het bericht voor de winterstop over de terugkeer van Jeroen Hessing bij Rijnsburgse Boys kwam beslist als een verrassing.

Ook de tegenstander van afgelopen zaterdag, s.v. Huizen, had een oogje op de ervaren verdediger. Echter toen het verzoek kwam van die club nam Hessing vanzelfsprekend contact op met zijn oude club. Pieter Mulders en zijn staf, tobbend met teveel tegendoelpunten, hoefden niet lang na te denken. Hessing was welkom en was, ondanks zijn drukke werkzaamheden in de groentehandel, ook drie dagen aanwezig tijdens het trainingskamp in en rond het Spaanse Torremolinos. De wedstrijd tegen Huizen dacht Hessing te beginnen op de bank. Het liep anders. Roderick Gielisse was te laat bij de bespreking en daarom startte Hessing in de basis. Hij zou de volledige negentig minuten actief zijn. Sterker nog, in de extra tijd die scheidsrechter Ruperti bijtelde zorgde Hessing voor de assist die de winnende goal opleverde.

Er was meer te melden over ´aankopen´ tijdens de winterstop. In het verleden was dit niet of nauwelijks aan de orde, maar de huidige regelgeving in het amateurvoetbal staat tussentijdse overgangen toe. Het Noordwijkerhoutse VVSB nam verrassend afscheid van spits Giovalli Serbony en Rijnsburgse Boys was er als de kippen bij om de neef van Raily Ignacio in te lijven. Of hij a.s. zaterdag in de wedstrijd tegen IJsselmeervogels zijn debuut zal maken, moeten we maar afwachten.

Pieter Mulders zal ongetwijfeld blij zijn met een veel scorende spits, maar is ook de trotse trainer van een ploeg met een praktisch fitte selectie en met de meeste doelpunten in de derde divisie. Een luxeprobleem derhalve.

Aanvallende krachten

In de wedstrijd tegen s.v. Huizen had hij Serbony, indien reeds aanwezig, wellicht de kans gegeven. Rijnsburgse Boys ging goed uit de startblokken. Dit resulteerde in de vijfde minuut al in een 0-1 voorsprong. Joël Tillema maakte een fraaie actie na de prachtige pass van Wesley Goeman en bracht zijn seizoenstotaal op (dat moment) op zes. Het werden er zelfs zeven toen hij in de 94e minuut ook tekende voor zijn zevende. Hiermee nestelt hij zicht in de hoogste regionen van het topscorers klassement. Niet slecht voor een speler die oorspronkelijk te boek stond als een verdediger. Mulders lijkt met de tandem Strooker/Tillema extra aanvallende krachten te hebben aangeboord.

Ook Jordy Strooker had zaterdag zijn steentje willen (en moeten) bijdragen aan de Rijnsburgse doelpuntenproductie. Echter zijn afstandsschoten gingen naast of waren een prooi voor Huizen doelman Verkerk. De tweede goal voor Rijnsburg wilde maar niet vallen en de overwinning kwam zelfs nog in gevaar toen Arnoud van Toor tien minuten voor tijd de 1-1 scoorde.

Vier winstpartijen op rij voor de Uien. Maar eens kijken af daar a.s. zaterdag thuis tegen titelkandidaat IJsselmeervogels een vijfde kan worden toegevoegd.


n Jeugd RIJC rijden veel records

Schaatsen n Tijdens de Nieuwjaars wedstrijden op vrijdag 6 januari reden Aimely de Ruiter en haar tweelingzus Sonique de Ruiter naar goud en brons bij de B-pupillen. In totaal werden er 19 pr's gereden.

Bij de districtswedstrijden voor welpen op zaterdag 14 januari kwamen daar nog 22 pr's bij. In totaal zijn er nu 79 pr's gereden. Enkele opmerkelijk prestaties: Benjamin Julia Klinkenberg reed op 1 ronde 38.18 en verbeterde haar pr met maar liefst 6 seconden. Bij de mini's reden Nikita Westerhoven (1.17.03) en Manoek Vianen (1.21.54) beiden ruim 7 seconden van hun pr af. Luuk Schouten (59.00) en Nick Schouten (48.11) reden respectievelijk onder de 60 en 50 seconden grens. Pupil Bob van der Meij reed met 52.99 ruim 4 seconden onder zijn pr. Lucas van der Krogt reed met 40.94 keurig naar een 5e plaats in de sterk bezette categorie C-jongens. Tenslotte reed Aimely met 1.16.99 over 4 ronden naar de 1e plaats, terwijl haar zus Sonique brons pakte.

Welpen

De 15 welpen die afgelopen zaterdag de districtswedstrijden reden op de Leidse IJshal waren goed voor 22 pr's. Acht welpen reden 2pr's op 1 en 2 ronden:
Brit (39.22,1.11.08), Juul (26.56,46.77), Carmen (27.38,51.55), Silvie (28.25,54.69), Marissa (31.12, 56.85), Renee (30.24,58.73), Nick (25.90, 47.70) en Finn (29,21, 56.94).
Door deze resultaten staan Juliëtte de Mooij en Silvie van den Bosch met 5 pr's op kop in het PR klassement bij de meisjes gevolgd door Carmen Westerhoven met 4. Bij de jongens is Nick koploper met 5 pr's.


De eerste medailles zijn weer binnen voor RIJC. | Foto: JP Tensen.