Afbeelding
Foto: pr

Expositie in museum

GOR n Met ingang van zaterdag 21 januari a.s. is de bovenverdieping van het Museum van het Genootschap Oud Rijnsburg het werk te bewonderen van Margreet Polane.

Ze tekent en schildert al sinds haar kinderjaren. Margreet volgde aan verschillende instituten een opleiding tot kunstenaar. Zo studeerde zij o.a. aan de Rietveld Academie in Amsterdam. Zij werkte eerst in het basisonderwijs o.a. in Oegstgeest. Later bij het Middelbaar onderwijs. Op diverse scholen in de regio heeft ze in de loop der jaren les gegeven en haar passie en enthousiasme overgebracht op haar leerlingen.

De laatste jaren heeft zij zich intensief bezig gehouden met portretschilderen naar levend model. Ook ruimtelijk werk heeft haar voorliefde. Daarnaast werkt zij vaak vrij en schildert oa. dieren, landschappen en bloemen. Het werk van Margreet Polane is te bewonderen van 21 januari t/m half april in het Rijnsburgs Museum aan de Oude Vlietweg 6. Het museum is iedere zaterdag geopend van 13 tot 16.00 uur.


Vrouwendag

Kerk n Zaterdag 18 februari wordt er voor het 5e jaar een vrouwendag in Rijnsburg georganiseerd. Deze wordt gehouden in de Geref. Kerk aan de Katwijkerweg 1a. Het is een dag voor jezelf waarin God centraal staat. We zingen, bidden, luisteren, praten en genieten met elkaar. Spreekster deze dag is Wilma Veen en zij zal spreken over "Rust in roerige tijden". U krijgt een heerlijke lunch, ook kunt u allerlei kraampjes bezoeken. Na de middag zijn er workshops. Hier werken o.a. My Creations By Sharina en Caroline Guijt, dirigent van kinderkoor ZEP en Voice of Joy aan mee. De vrouwendag begint om 10.00 uur, vanaf 9.30 uur is er koffie of thee. De bijeenkomst eindigt om 16.00 uur. De kosten voor deze dag zijn 20 euro. Nieuwsgierig geworden? Geef je op door een mailtje te sturen naar: acgkvrijnsburg@hotmail.nl


Boeketdienst

Jeugd n Misschien herken je het wel. Je wilt iets heel graag maar het lukt toch niet helemaal. Er gebeuren dingen in je leven waardoor je er even helemaal klaar mee bent. Wat doe je? Zet je door of stop je ermee. Tijdens de jeugdboeketdienst op zondag 22 januari zal er een gedeelte vertoond worden van de film 'Chasing Mavericks' . Dominee Lennart Hoftijzer spreekt over het thema: Pijn is voor even, opgeven voor altijd. De muziek wordt verzorgd door Xalt. Tot zondag 17:00 uur in de Immanuëlkerk.