Samenwerken is voor de KOV het toverwoord voor 2017. | Foto: PvK.
Samenwerken is voor de KOV het toverwoord voor 2017. | Foto: PvK. Foto: Piet van Kampen

n Nieuwjaarsreceptie KOV bol van de wensen

Ondernemershuis en parkeergarage zijn aanwinsten

Bedrijven n Het was vorige week dinsdag behoorlijk druk in het sponsorhome van Quick Boys. Een nieuw concept voor een traditioneel bijeenkomen van de Katwijkse Ondernemers Vereniging (KOV) deed haar intrede. Geen ellenlange speeches, maar een door advocaat en entertainer Bob Heeren aan elkaar geregen vragenvuur aan belangrijke Katwijkers, die beurtelings aan het woord kwamen.

Door Piet van Kampen

Was er nieuws onder de zon of was het weer oude wijn in nieuwe zakken? Positief wordt het recent in gebruik genomen en door de gemeente en KOV gesteunde Ondernemershuis Katwijk ontvangen. Twaalf mensen hebben in ieder geval een baan gevonden. Initiatiefnemer Jan Remmelzwaal bestempelde dit als sociaal ondernemen.

De parkeergarage is volgens de Katwijkse ondernemer Kees Saton een aanwinst voor de gemeente en viel terecht in de prijzen als een alom gewaardeerd bouwwerk. 'Het geeft meerwaarde voor ons dorp en je merkt ook dat gezinnen gaan winkelen. Het is een visitekaartje voor Katwijk. Via mijn netwerk heb ik veel positieve reacties gehad. Nu nog een goede bril voor minister Henk Kamp, zodat hij de toekomstige windmolens goed kan zien.' Met deze sneer had hij de lachers op zijn hand.

De wens om het centrum van Katwijk een meer maatschappelijke functie te geven, juicht hij toe. De komst van de bibliotheek kan dat versterken.

Creativiteit en kennis

Als een rode draad van het wensenpakket liep de wens – behalve een goede gezondheid en tijd nemen voor het privéleven- door de speeches heen om vooral kennis en creativiteit samen te delen. Wethouder Krijn van der Spijk refereerde aan het goede idee om vanuit Leiden toeristen per boot naar Katwijk te laten varen. Dat project ging afgelopen jaar succesvol van start.

Notaris Kees van der Plas beloofde na zijn afscheid op 1 februari niet achter de geraniums te gaan zitten, maar nog wat tijd aan executiegevallen te spenderen.

Gastheer Henk Jan van Maanen, de preses van Quick Boys, sprak evenals enkele vorige sprekers over de huisvesting van statushouders, over vluchtelingen die naar een baan op zoek zijn. KOV-voorzitter Peter Jongejan verwelkomde enkele nieuwe leden en herdacht hen die afgelopen jaar zijn overleden. Wensen te over en nu maar afwachten welke er in 2017 worden ingewilligd. Samenwerken is in deze het toverwoord.