Een optreden van Greg-A-Man.  Foto: pr.
Een optreden van Greg-A-Man. Foto: pr. Foto: pr

Twee awards voor Greg-A-Man

Muziek n Greg-A-Man is een formatie bestaande uit de Rijnsburger Gregory Jonker, Faisal Schaap en Saskia Lie Atjam afkomstig uit Katwijk en Rotterdam. In 2014 zijn zij samen muziek gaan maken.

Een jaar later, maart 2015 kwam hun eerste landelijke Single Moves uit, en werd een succes. Daarna volgde er vele optredens door heel Nederland. Toen de clip ''Geen Stress'' uitkwam ging alles in een stroomversnelling. Gregory: 'Met onze Reggae bubbling en tropische party invloeden van onze muziek die wij zelf maken en schrijven, zijn we uniek in ons genre en bereiken we een breed publiek. Juist omdat we zo uniek zijn hebben wij afgelopen zondag van de Megahit muziek parade twee awards uitgereikt gekregen. De eerste voor beste groep van 2016 en de tweede voor het beste talent 2016. Wij zijn hier uiteraard verschrikkelijk trots op.' Dit nieuwe jaar komt er ook nog een nieuwe single uit en staan er veel optredens gepland.

Wilt u niks van hen missen volg ze dan op Facebook. Greg-A-Man is ook te boeken voor feesten en partijen.


n Van gemeente met gebruikers huishoudelijke hulp

CDA dringt bij college aan op 'keukentafelgesprek'

Brief n De Katwijkse CDA-fractie is van mening dat de gemeente alsnog een zogenoemd keukentafelgesprek moet houden met gebruikers van huishoudelijke hulp. Dat stelt CDA-raadslid Janneke van Kruistum-Belo. Het raadslid vraagt in een uitgebreide brief of het college van burgemeester en wethouders daartoe bereid is.

Het CDA stelt dat uit antwoorden op de informatieve vragen blijkt, dat bij de gemeente de totale groep gebruikers van huishoudelijke hulp 'onvoldoende in beeld is'. In de raadsvergadering van eind november liet wethouder Gerard Mostert nog weten die groep wél goed in beeld te hebben. Uit de antwoorden op aanvullende schriftelijke vragen van de christendemocraten daarover blijkt echter dat de groep van gebruikers van de huishoudelijke hulp 'slechts in beperkte mate in beeld is'.

De grootste fractie in de gemeenteraad wil daarom weten of het college van plan en bereid is om 'alle gebruikers van de huishoudelijke hulp alsnog middels een keukentafelgesprek goed in beeld te krijgen'. Als het college dat niet wil, wil die fractie weten 'waarom en op basis van welke gegevens' de desbetreffende doelgroep naar de mening van het college wel voldoende in beeld is.

Dringende oproep

Van Kruistum stelt haar vragen onder andere naar aanleiding van de zogenoemde aanwijzingsprocedure, die door staatssecretaris Martin van Rijn is gestart. Met die procedure wil hij de gemeente Katwijk dwingen haar Wmo-beleid aan te passen. Naar zijn mening geeft Katwijk namelijk geen gehoor aan zijn 'dringende oproep' van begin november om dat beleid aan te passen. Mostert gaf toen aan dat het college z'n best ging doen om dat beleid vóór 1 juli van dit jaar aan te passen. Dat vindt Van Rijn te lang duren en heeft eind december besloten tot de aanwijzingsprocedure. Met die procedure wordt de gemeente gedwongen om het beleid eerder aan te passen.

De gemeente heeft acht weken de tijd om te reageren op die aanwijzingsprocedure. 'Wij zullen vanzelfsprekend aan dit verzoek voldoen en zijn op dit moment bezig ons Wmo-beleid te bekijken, te toetsen en te bezien welke aanpassingen er nodig zijn', laat een woordvoerder van de gemeente weten.


Eerste contactmiddag PCOB 2017

Senioren n Vorige week woensdagmiddag stond de eerste contactmiddag van de PCOB in het teken van Bijbelse taferelen gepresenteerd door mevrouw Kant.

Na een warm welkom door tweede voorzitter Aafke Ravensbergen, kreeg mevrouw Joke Kant het woord.

Hobby

Ze maakt Bijbelse taferelen. Het is begonnen met het vinden van een stuk hout langs het strand waarmee ze een kruis van heeft gemaakt.

Daarbij maakt ze porseleinen poppen en verwerkt deze in Bijbelse verhalen.

Via de beamer toonde ze twintig taferelen.

De aanwezigen waardeerden haar presentatie met een warm applaus.

Woensdag 8 februari is de jaarlijkse ledenvergadering
van de PCOB. Anita Heemskerk van Dunavie komt dan iets vertellen over het woningen seniorenbeleid.