Rond de 1.500 gezinnen kunnen de eindjes moeilijk aan elkaar knopen. | Foto: pr.
Rond de 1.500 gezinnen kunnen de eindjes moeilijk aan elkaar knopen. | Foto: pr. Foto: pr

n Vijftig procent meer hulpvraag bij Grip op de Knip

Veel meer Katwijkers in de financiële problemen

Meer n In Katwijk kampen steeds meer mensen met financiële problemen. Dat blijkt uit de jaarcijfers van 2016 van Grip op de Knip. De vrijwilligersorganisatie uit Katwijk kreeg vorig jaar vijftig procent meer aanvragen.

De specialisten van Grip op de Knip hielden zich bezig met 108 inwoners, die hun financiële huishouding niet op orde hebben. Voorzitter Aad van der Hout heeft gemengde gevoelens over de nieuwe cijfers. 'Het klinkt raar als we zeggen dat wij blij zijn met die stijging, maar ik bedoel ermee te zeggen dat de mensen de weg naar ons kunnen vinden.'

Rondkomen

Van der Hout weet dat er meer Katwijkers met schulden kampen. Dat blijkt volgens hem uit de statistieken. Rond de 1.500 gezinnen kunnen de eindjes moeilijk aan elkaar knopen. De realiteit is dat men er niet mee te koop loopt.

Van der Hout: 'Je hoort en leest het overal: heel veel mensen kunnen niet rondkomen.'

Die mensen moeten zich dan wel melden bij Grip op de Knip, zegt de voorzitter. De organisatie doet er van alles aan om zich te profileren.

Er is een website, een Facebookpagina, wooncorporatie Dunavie stuurt mensen door die problemen hebben met de huur te betalen elke maandag is er een maandelijks spreekuur.

Maatjes

De Katwijkers die voor hulp in aanmerking komen, worden bijgestaan door zogeheten maatjes. Die stippelen met de hulpvragers een traject uit.

Dat leidt in de meeste gevallen tot een oplossing.

Van der Hout is blij met de inzet van zijn vrijwilligers. 'We helpen niet alleen individuen maar ook de maatschappij.'

Grip zou overigens graag nog meer vrijwilligers willen hebben. Door de grote toeloop wordt het moeilijker de mensen passende hulp te bieden.

Info www.gripopdeknipkatwijk.nl, coordinator@gripopdeknipkatwijk.nl, spreekuur elke maandag van 10-11.30 uur Nassaudreef 38a, Katwijk.