Afbeelding
Foto: pr

Malissa van Rijn

Malissa van Rijn, 21 jaar, en haar ploeg ZVL Hawabo werden vorig jaar ongeslagen landskampioen waterpolo, wonnen de nationale beker en presteren buitengewoon goed in de Europacup. Ook individueel was het een topjaar voor de speelster die meestal op de rechterflank te vinden is: bij het binnenhalen van de titels speelde ze een belangrijke rol als basisspeelster.

"Het was een goed jaar. Met een hele jonge ploeg begonnen we als favoriet aan de competitie. Ondanks alle druk die dat opleverde, zijn we er toch in geslaagd onze doelen te bereiken: de titel pakken - zelfs zonder een wedstrijd te verliezen – en voor de vijfde keer op rij de beker te winnen. Daar ben ik echt supertrots op!"

Van Rijn ging op haar veertiende van PC Katwijk naar ZVL in Leiden en maakt daar nu al weer enkele jaren deel uit van de hoofdmacht. "Het is echt topsport, we trainen veel en spelen eigenlijk het hele jaar door wedstrijden. Je moet er gewoon veel voor over hebben. Maar het is ook ontzettend leuk, dus de komende jaren wil ik zeker nog op hoog niveau blijven spelen."