Afbeelding
Foto: pr

Sonja Kuijt

Voor basketbalster Sonja Kuijt, 23 jaar, was 2016 een bijzonder jaar. Ze debuteerde in de nationale ploeg, won met haar eigen team Grasshoppers het winterkampioenschap en behaalde de finale van de play-offs en speelde met het Nederlandse 3x3 basketbalteam het WK in China.

3x3 basketball is een intensievere variant van basketbal waarbij teams uit 3 in plaats van 5 speelsters bestaan en op de helft van een normaal speelveld wordt gespeeld. Na uitstekende prestaties op het gewonnen open Belgisch kampioenschap, werd Kuijt geselecteerd voor het WK. "Dat was een hele belevenis. Basketbal is heel populair in China. Er was veel publiek en we werden als sterren onthaald. Helaas verloren we in de kwartfinale net aan van Tsjechiƫ, de uiteindelijke winnaars. Dat was balen."

Studente Sonja Kuijt mocht dit jaar ook voor het eerst meedoen aan het echte nationale team en dat smaakt naar meer. "Ik wil sowieso nog bij Grasshoppers blijven de komende tijd en het goed blijven doen met het team. Verder heb ik voor mezelf heb ik absoluut het doel een vaste waarde te worden in de nationale ploeg."