Informatieve nieuwjaarsreceptie bij RIJC. | Foto: pr.
Informatieve nieuwjaarsreceptie bij RIJC. | Foto: pr. Foto: pr

Nieuwjaarsreceptie RIJC ademt optimisme uit

Schaatsen n Een redelijk bezette nieuwjaarsreceptie van de Rijnsburgse IJsclub met helaas een onderbezetting van de jeugd. De toonzetting van de toespraken ademde optimisme uit.

Voorzitter Henk van der Meij kon ondanks het gemis van natuurijs terug zien op een geslaagd jaar. In tegenstelling tot andere verenigingen in de regio was het aantal jeugdleden bij de RIJC gelijk gebleven. Hij meldde vol trots, dat van de RIJC jeugdschaatsers er 80 procent een pr bij de nieuwjaar wedstrijden hadden gereden. Zowel de digitale nieuwsbrief als de nieuwe website zijn een succes. Het ondergelopen ijsveld lag er met hulp van het bestuur weer goed bij en de RIJC is klaar voor de winter, die helaas nog even op zich laat wachten. Van der Meij maakte zich wel zorgen over de toekomst wat betreft de nieuwe ijsbaan en hij gebruikte nog twee wijze spreuken aan het einde van zijn speech: 'Zijn er gaten in het ijs is schaatsen niet erg wijs en als de trainer tegen zijn pupillen zegt dat ze dieper moeten zitten rijdt hij zelf in een wak.'

Jan Pieter Tensen van de Trainingsgroep gaf kort de ontwikkelingen weer over de strijd voor de nieuwe ijsbaan in Leiden. Afgelopen week zijn er constructieve gesprekken geweest van Topsport Leiden, Stichting Leidse IJshal met betrokkenen van het nieuwe zwembad en de sporthal. Hij memoreerde hoe belangrijk natuurijs is: 'Hoe kouder het letterlijk wordt hoe warmer de Nederlanders figuurlijk zijn ten aanzien van elkaar en zo werkt de RIJC met haar grote inzet van bestuur/trainers, vrijwilligers en enthousiaste schaatsers'. Laten we daar zuinig op zijn. Tenslotte proostte hij op een goede toekomst van de RIJC, het natuurijs en nieuwe ijshal.


Vierde duinloop A.V. Rijnsoever

Hardlopen n Zaterdag 14 januari wordt het duinloop circuit van de A.V. Rijnsoever weer hervat.

Na de bijzonder geslaagde en drukke Sinterklaasloop, die opnieuw een record aantal deelnemers telde, hopen we dat velen de weg naar tennispark "Zee en Duin" aan de Sportlaan zullen vinden. In de kantine kan vanaf 9.30 uur worden ingeschreven en in de directe nabijheid zal om 10.30 uur het startschot klinken voor de jeugd (2 km) en de senioren (5 of 10 km).


Tropisch Valentijnsconcert Flora Brass

Liefde n Op zaterdag 11 februari wordt in 'de Burgt' het inmiddels traditionele Valentijnsconcert gehouden.

Dit jaar zal het concert geheel in tropische sferen plaatsvinden. De Flora Brass neemt u namelijk mee op haar muzikale reis naar Hawaii. Een heerlijke opwarmer in de koude februari maand. Naast de Flora Brass zal ook de band Casual Company weer spelen. Nieuw in het programma is Femke Mulders, een jonge zangeres die onder andere een eigen nummer samen met de Flora Brass zal brengen. Het concert begint om 20.00, de zaal is om 19.30 uur open. De entree voor het concert bedraagt €4,-.

 De Flora Brass neemt u mee op een muzikale reis naar Hawaii. |Foto: pr.