Het is altijd een spektakel wanneer de honderden kerstbomen vlam vatten. |Foto: PvK.
Het is altijd een spektakel wanneer de honderden kerstbomen vlam vatten. |Foto: PvK. Foto: PvK

Weer gingen ze in rook op

n Ruim 700 kerstbomen op brandstapel

Traditie n Het blijkt elk jaar weer een trekpleister te zijn als de kerstbomen in de hens worden gestoken. Een jaarlijks ritueel waar vele tientallen ouders met hun kroost op af komen. Ruim zevenhonderd kerstbomen gingen zaterdagavond in vlammen op aan de Torenvlietlaan.

Door Piet van Kampen

Voorafgaand aan het ontsteken van de brandstapel werden zes jonge Valkenburgers middels de loterij getrakteerd op een cadeaubon. Zij waren de gelukkigen die kerstbomen hadden ingezameld en vaak achter hun fiets gebonden naar de Torenvlietlaan hadden gesleept.

De beloning was er. Helaas niet voor iedereen. Voor elke ingezamelde kerstboom was er een lot van 20 eurocent de bonus. Het gewonnen bedrag wordt door de gemeente uitgekeerd. Er is echter altijd een geluksvogel die de hoofdprijs wint en dat was dit jaar Daniël van Vuuren.

What is in a name?

'Toeval bestaat niet in het leven' is een vaak gehoorde kreet. Maar laat het nou toevallig Daniël van Vuuren zijn die de hoofdprijs won. Vuuren en vuur en prachtige combinatie. Los van het feit dat hij met zijn cadeaubon nog een gemeentelijk aardigheidje te wachten staat, mocht hij onder toeziend oog van de brandweermannen de enorme stapel kersbomen in de fik steken. Een jongensdroom? Een brandje stichten geeft elke jongeling een kick. Vaak stiekem. Nu was onder het toeziend oog van vele tientallen aanwezigen en het bijzijn van de brandweer het andere koek. 'Het is best wel spannend', bekende de 8-jarige Daniël. Vervolgens toog hij door de blubber naar de brandstapel. Een spannend moment maar het ging hem goed af. De honderden kerstbomen die de afgelopen weken in vele huiskamers sfeer brachten en het gevoel van licht en warmte gaven, moesten nu bezwijken. Zij gingen in rook op.


ValkenTij in ontwikkeling

Woningen n Het heeft even geduurd, maar op het voormalig Uxem-terrein komen woningen. Het project van KBM heeft de naam ValkenTij gekregen.

Bijzonder wonen aan het water. Dat is 't ValkenTij. Hier wordt een prachtige en kleinschalige, nieuwe wijk ontwikkeld. 't ValkenTij ligt aan de Katwijkerweg, tussen het water van de Kleine Watering en Schelphoek.

In 't ValkenTij komen verschillende type woningen. Zo worden er comfortabele, ruime eengezinswoningen gerealiseerd, maar ook royale vrijstaande woningen en comfortabele appartementen. Bij een groot deel van de woningen grenst de tuin aan het water van de Rijn. Ook is er de mogelijkheid om een ligplaats te kopen voor uw eigen sloep in het haventje van 't ValkenTij. Meer informatie zie ook www.kbm.nl.


Bewoners Rijnweide vieren nieuw jaar

Zorgwoningen n Vorige week vrijdag was er een nieuwjaarsreceptie voor de bewoners van Rijnweide en genodigden.

Een gezellige bijeenkomst met veel belangstelling waarin de goede wensen over en weer werden uitgewisseld.

Negen zorgwoningen op begane grond

Na een opsomming van de activiteiten over het afgelopen jaar werd medegedeeld dat er deze week aanvang wordt gemaakt met de voorbereidende werkzaamheden vooruitlopend op de bouw van negen zorgwoningen op de begaande grond van Rijnweide.

Nieuw dit jaar is het organiseren van een dagtrip met varen over de Biesbosch met als afsluiting een stamppot maaltijd. De uitgaansdag zal bij voldoende deelname worden gehouden op 17 maart 2017. Tot slot werden de vele vrijwilligers voor hun inzet.

Met elkaar het nieuwe jaar inluiden. | Foto: pr.