Doe mee met leuke workshops. | Foto: pr
Doe mee met leuke workshops. | Foto: pr Foto: pr

Asbest vrij bij schoorsteenbrand

Hulp n Bij een schoorsteenbrand aan de Iepenlaan in Rijnsburg is de laatste woensdagavond van 2016 vermoedelijk asbest vrijgekomen.

Nadat de Rijnsburgse brandweerlieden de woning binnen gegaan waren, werd geconstateerd dat er waarschijnlijk asbest in de schoorsteen zat. Door de hitte van de brand is deze vrij gekomen.

De brand was zeer moeilijk te bereiken. Men is lange tijd bezig geweest met het bestrijden van de brand. Rond elf uur werd het sein brand meester gegeven. Vanwege de langdurige inzet en het verbruik van ademlucht werden door een ademluchtvoertuig uit Leiden nieuwe ademluchtflessen geleverd.

Uit Alphen aan den Rijn kwam een voertuig om de brandweerlieden te voorzien van nieuwe bluskleding, dit vanwege de arbeidshygiƫne en de mogelijke aanwezigheid van asbest.

Stichting Salvage kwam ter plaatse om de bewoners te helpen bij de afhandeling van de schade.


Workshops Schoolkunstcommissie

Start n De inschrijving voor het buitenschoolse culturele workshopprogramma van de Schoolkunstcommissie is weer gestart. Alle basisschoolleerlingen uit groep 1 t/m 8 in de gemeente Katwijk hebben het programmaboekje.

In de periode van eind januari t/m mei 2017 worden er verschillende kortlopende cursussen in de culturele sfeer georganiseerd gegeven door het lokale onderwijs en verenigingen. De eerste ronde gaat eind januari van start met workshops als Striptekenen en Craftboek maken in de Bibliotheek, Schilderen met Pictura, Jazzdance, Hip-Hop of Algemene dansvorming. Bij de muzikale workshops kunnen leerlingen kennismaken met de muziekverenigingen UNI, Jong Flora of bij jeugdkoor Ruach en zijn er diverse instrumentworkshops bij de Muziekschool. Inschrijven voor de eerste ronde kan tot en met dinsdag 24 januari.

Dit is slechts een kleine greep uit het programma. Het volledige programma, inclusief data, tijden, locaties, kosten en leeftijdsgroepen is te vinden op www.welzijnskwartier.nl. Hier kan je je ook inschrijven.