Afbeelding
Foto: PvK

Uniek moment om de Noordkaap te bereiken

n 7000 kilometer gereden voor het goede doel

Avontuur n De Rijnsburgers René de Mooij en Marcel Glasbergen hebben een bijzondere ervaring achter de rug. Of beter gezegd achter de wielen.

Door Piet van Kampen

'Het was leuk en vooral ook spannend' blikt René terug na een avontuurlijke reis naar het noordelijkste puntje van Moeder Aarde. Overigens verliep de reis zonder noemenswaardige hindernissen. De beide vrienden gingen samen met nog 52 teams de Challenge (uitdaging) aan om een bijdrage te leveren aan Serieus Request. Dit jaar was de opbrengst voor kinderen met longziekte in Afrika. René en Marcel hebben met hun opbrengst van € 3.870 een flink steentje bijgedragen. 'Het was een bijzondere ervaring' blikt René voldaan terug. 'De moeite waard. Een belevenis op zich'.

Ongerepte natuur

Elk team reed in haar eigen tempo. Zo konden René en Marcel zelf genieten van de ongerepte natuur in de Scandinavische landen. Halverwege Zweden kwam het duo de eerste sneeuw tegen, maar in Finland was het echt winter. In fantastisch winterse decors kwamen zij honderden kilometers lang soms niemand tegen, behalve rendieren die hen op de besneeuwde wegen soms tot stoppen dwongen. Tijd dus voor een mooie foto. 'In Finland was het 25 graden onder nul, maar daar merkten wij niets van omdat het windstil was'. Dat in de natuur ongeschreven wetten gelden heeft het tweetal van dichtbij met eigen ogen gezien toen een adelaar een vos aan het verslinden was. 'Wat heeft zo'n roofvogel een grote spanwijdte met zijn vleugels'. Ook dat was een bijzonder moment op hun tocht naar de Noordkaap. Ook het fraaie huis van de Kerstman werd aan gedaan.

Bijzonder om mee te maken waren de dagen die daar maar kort duren en vaak met een mooie zonsopgang en zonsondergang gepaard gaan. Bij de Noordkaap aangekomen was het donker 'maar toch een uniek moment' staat nog vers op het netvlies geschreven. Volop herinneringen dus aan een avontuur waarin het mes aan twee kanten sneed. Een bijzondere beleving met als doelstelling om een bijdrage te leveren aan Serieus Request. Daarin zijn de beide Rijnsburgse vrienden geslaagd. Met een onvergetelijke herinnering in hun bagage.

Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding