Annemarie en Pieter Smaling. Er is met heel veel mensen geklust om het nieuwe onderkomen bewoonbaar te maken. | Foto's: pr.
Annemarie en Pieter Smaling. Er is met heel veel mensen geklust om het nieuwe onderkomen bewoonbaar te maken. | Foto's: pr. Foto: pr

Stichting Het Huisgezin familie Smaling

n Het jaar 2016 was voor ons 'Amazing'

Gezegend n Begin dit jaar presenteerden de oud-Rijnsburgers Pieter en Annemarie Smaling-van Egmond hun plannen om een nieuw onderkomen te realiseren.

Zij hadden een droom om te verhuizen naar een grotere woning in het Friese Opeinde om hier meer kinderen en tienermoeders te kunnen opvangen en te begeleiden. Hiervoor hadden zij wel 725.000 euro nodig.

In beweging

Terugkijkend op deze periode laten Pieter en Annemarie weten 'dat het mooi is om te zien dat zoveel mensen in beweging kwamen. Wat hebben we het afgelopen jaar een bijzonder jaar gehad.

We hebben de stap gezet om een nieuw huis op andere locatie te kopen, en het is gelukt', aldus het enthousiaste echtpaar, die inmiddels druk bezig is, ook weer met veel hulp, om het nieuwe onderkomen op te knappen.

Veel hulp

Annemarie hierover: 'Er is op een geweldige manier op onze roep om hulp gereageerd, echt geweldig. Particulieren, bedrijven, kerken en fondsen hebben zich achter ons plan geschaard en hebben de totale som bij elkaar gebracht. Op 30 september hebben we de sleutel gekregen.

Op facebook, onder "stichting Het Huisgezin" kunt u het volledige verslag lezen.

Met heel veel vrijwilligers en bedrijven zijn we de afgelopen tijd druk bezig gegaan om zeven slaapkamers en een sanitaire ruimte te creëren. Ook is het hele huis geschilderd en is er 300m2 laminaat gelegd. Buiten is de hele tuin gesnoeid. We zijn echt een Huisgezin, ieder doet waar hij of zij, of bedrijf, goed in is. We voelen ons rijke gezegend en wat mooi dat Rijnsburg zich ook zo inzet voor Stichting Het Huisgezin. Echt ontroerend en mooi.'

Verhuizing staat voor de deur

En hoe zien de plannen eruit voor 2017? Pieter vertelt: 'In het nieuwe jaar zullen we eerst nog de laatste dingen doen in het huis, zoals nog een slaapkamer maken. Dan gaan we eerst in de rust om even op adem te komen'. Annemarie vertelt verder: 'Vervolgens gaan we

verder om ons huisgezin open te zetten voor kinderen, jongeren, tienermoeders, die dat nodig hebben. Ook willen we gaan uitbreiden met meer gezinnen onder de vlag van de stichting. Er zijn dus veel ideeën in het nieuwe jaar. We gaan zien welke weg God met ons gaat.'

Vanuit Friesland willen Pieter en Annemarie bij deze een ieder bedanken voor de betrokkenheid op welke manier dan ook. Zij wensen iedereen fijne kerstdagen en een Gezegend 2017!

Afbeelding
Afbeelding