Donny Verdam en Joël Tillema vieren de 2-0. | Foto: Corinne Jungerius.
Donny Verdam en Joël Tillema vieren de 2-0. | Foto: Corinne Jungerius. Foto: C. Jungerius

Met een goed gevoel de winterstop in

n Rijnsburgse Boys wint met 3-0 van Jong Almere City FC

Voetbal n De eerste wedstrijd in de terugronde, vaak de laatste voor de winterstop, werd eindelijk een wedstrijd waarvan een goed gevoel is overgehouden.

Eindigde deze wedstrijd in de donkere (zater)dagen voor kerst eerder steeds in mineur, nu waren na afloop louter vrolijke gezichten op Middelmors.

Misschien lijkt een 3-0 overwinning tegen een degradatiekandidaat een makkie, niets is minder waar. Jong Almere City FC is toch een wat onvoorspelbare ploeg getuige een 8-1 overwinning dit seizoen tegen VVOG.

Nog een pluspunt: de Boys hielden de ´nul´ en dat was ook al weer een tijdje geleden.

Een razendsnelle voorsprong dat is wat elke trainer zich wenst. Dat gold natuurlijk ook voor Rijnsburg trainer Pieter Mulders, die zijn contract met de Uien met een jaar verlengde. Hij startte met bijna dezelfde elf als een week eerder. De geschorste Goeman was weer terug ten koste van Jorn van Lunteren. Ook laatstgenoemde tekende afgelopen zaterdag een jaar bij. Rijnsburgse Boys kwam na vijf minuten op een 1-0 voorsprong Uitblinker Toël Tillema werd door Jeffrey Jongeneelen de diepte ingestuurd. Tillema aarzelde niet toen hij alleen voor doelman Grim verscheen en rondde beheerst af.

Effectief

Rijnsburgse Boys nam hierna, opvallende genoeg, wat gas terug. Waar in het verleden direct op zoek werd gegaan naar de tweede treffer, lieten de geelzwarten het initiatief de rest van de eerste helft aan de bezoekers. Voor de toeschouwers misschien wat saai, het was zeker effectief. Er volgde immers nog een helft. Jong Almere wist zich eigenlijk geen raad met de geboden ruimte. Er waren wel wat kansjes, het meeste gevaar kwam echter van een aantal vrije trappen die steevast genomen werden door aanvoerder Jasper Waalkens. Met hem is de meest ervaren en gevaarlijkste man genoemd van Jong Almere City FC. De afstandsschoten van Waalkens waren steeds een prooi voor Richard van Nieuwkoop of ze gingen naast.

Leukere tweede helft

De tweede helft was een stuk leuker om naar te kijken. Man van de wedstrijd Jordy Strooker, die met zijn maatje Tillema een aantrekkelijk duo aan de linkerkant begint de vormen, schoot in de 54e minuut de bal keihard in de touwen. Dit na een slim hakballetje van Max Hudepohl. Een geweldige goal die smaakte naar meer. De kansen kwamen wel, maar eindigden op de lat (Hudepohl en Goeman). Om het doelsaldo dat inmiddels op plus tien staat, nog wat op te poetsen deed Jeffrey Jongeneelen de fans een paar minuten voor tijd nogmaals juichen.

Tijd voor bezinning, tijd voor Kerst en Oud & Nieuw. Dan het trainingskamp in warme oorden (Spanje), daarna fris en met een compleet fitte selectie op 14 januari 2017 weer aan de slag in en tegen Huizen. We gaan nog mooie dingen bleven met Rijnsburgse Boys volgend jaar.