De rode cijfers 1t/m 7 de bruggen ingetekend door de gemeente. A t/m E de alternatieve bruggen.
De rode cijfers 1t/m 7 de bruggen ingetekend door de gemeente. A t/m E de alternatieve bruggen. Foto: pr

Vervolg artikel hierboven.

De nieuw te bouwen bruggen A & B komen in plaats van bruggen 1,2,6 & 7.

Zeker brug 6 die vlak na de bocht op de Oegstgeesterweg uitkomt, is niet verkeersveiligheid bevorderen, en vraagt om ongelukken. Bewoners van de Horn die naar 't Heen of Katwijk willen hoeven zo niet met een grote omweg door de reeds te drukke Brouwersstraat.

Omwonende van De Horn

Y.E. Ledderhof - de Vries

brandieeliza@me.com


Huishouden aangepast kan worden aan de visie van de staatssecretaris.

De raadsfracties zijn tevreden, dat de regeling nog een half jaar wordt voortgezet en dat het college onderzoekt of die hulp 'een algemene voorziening met een kortingsregeling voor bepaalde inkomensgroepen' wordt of een maatwerkvoorziening.

De politiek dringt er wel op aan, dat er voor de gebruikers geen onduidelijkheid mag bestaan. 'Voor ons is het belangrijk dat u in het eerste halfjaar van 2017 gebruikers pro-actief gaat benaderen en samen met de burgers naar oplossingen zoekt', vindt Janneke van Kruistum-Belo van het CDA. Daar sluit de PvdA zich bij aan.

Ook de ChristenUnie (CU) wil ruim voor juni 2017 weten wat het eventueel stoppen met de bijdrage voor die voorziening betekent voor de gebruikers en de schoonmakers. 'Er zijn geen mensen in de knel gekomen, want de wethouder bemoeit zich met diegenen die tussen wal en schip dreigen te raken', constateert Atie Kuijt-van den Oever van de CU.

'De burgers mogen er niet op achteruitgaan. Dat kan betekenen dat we meer geld nodig hebben, maar dat risico nemen we dan maar', is de mening van wethouder Mostert.