'Voor mij geboren' van Joke Kuiper. | Foto: pr.
'Voor mij geboren' van Joke Kuiper. | Foto: pr. Foto: pr

Voor mij geboren

Vrolijk n Kerstoratorium voor orgel, voorlezer en samenzang. Deze wordt uitgevoerd op donderdag 22 december om 20.00 uur in de Geref. Kerk Vrijgemaakt, Katwijkerweg 1A in Rijnsburg. Vanaf 19.30 uur is er koffie.

Een gebeurtenis vol vrolijkheid. Dat is het kerstoratorium 'Voor mij geboren' van Peter Sneep en John Kuiper. Het gaat over de geboorte van Jezus, de redder. Van hem zongen de oude Psalmen al. En daarom is in dit kerstoratorium vooral het Psalmboek de belangrijkste inspiratiebron. Maar ook een paar bekende kerstliederen komen aan bod.

John Kuiper leest de Bijbeltekst uit de eerste twee hoofdstukken van Lukas voor. Peter Sneep maakt voorspelen bij de te zingen liederen en beeldt daarbij de tekst uit. Eerder maakten John Kuiper en Peter Sneep de MarcusPassie, waarin het lijdensevangelie wordt voorgelezen, afgewisseld met samenzang van veel psalmen. In 'Voor mij geboren' gaat het net zo. De aanwezigen verwoorden zingend de gevoelens die de geschiedenis over Jezus' geboorte oproept. Soms zijn dat reacties op wat gelezen is. Een andere keer zijn dat woorden die rechtstreeks uit het evangelie komen: de lofzangen van Zacharias, Maria en Simeon. De orgelbegeleidingen zetten de sfeer van het moment extra kracht bij. Het kerstoratorium duurt ongeveer een uur en een kwartier. De toegang is vrij, na afloop is er een collecte.